V Ljutomeru je potekal 2. mednarodni turnir ob zaključku šolskega leta za osnovnošolce

Nastopilo je 34 šahistov in šahistk iz Slovenije in Hrvaške

Prlekija-on.net, nedelja, 5. junij 2016 ob 08:50
2. mednarodni šahovski turnir za osnovnošolce

2. mednarodni šahovski turnir za osnovnošolce

Šahovska sekcija Radenske Pomgrad Ljutomer je v prostorih hotela Stela organizirala 2. mednarodni turnir ob zaključku šolskega leta za osnovnošolce. Nastopilo je 34 šahistov in šahistk iz Slovenije in Hrvaške. Cilj turnirja je bil promocija šaha v Prlekiji, druženje otrok in nabiranje izkušenj. Partije so potekale v borbenem duhu in ob porazu je pritekla tudi kakšna solzica. Kljub vsemu pa si zmagovalci zaslužijo, da se objavijo.

V skupni uvrstitvi ja slavil Jaka Kočar pred Nejcem Hancem, ŠD Radenska Pomgrad - oba sta zbrala šest točk iz sedem partij, na tretje mesto pa se je s 5,5 točke uvrstil Filip Križanić iz Varaždinskih toplic. Med dekleti je bila prvouvrščena Vita Kološa Kušej, ŠD Radenska Pomgrad pred sestrama Mašo in Mišo Hovnik Husar iz ŠD Gornja Radgona.

Pri dvanajst letnikih je bil najboljši Dani Lenček Kranjec pred Majem Pečnikom in Majem Pintaričem, vsi ŠD Radenska Pomgrad.

Najboljši v skupini do deset let je bil Amadej Kastelic, ŠD Radenska Pomgrad, na drugo mesto se je zavihtel Tadej Kukovec, ŠD Gornja Radgona, tretji pa je bil Peter Križanić iz Varaždinskih toplic.

Število udeležencev je bilo večje od lanskega - torej vidimo se na tretjem turnirju drugo leto še v večjem številu.


Več v Šport