Ljutomerski boksarji osvojili tri zlate, dve srebrni in bronasto medaljo

Boks klub Ljutomer uspešen na 25. državnem prvenstvu

Prlekija-on.net, nedelja, 5. junij 2016 ob 12:47
Boks klub Ljutomer na 25. državnem prvenstvu

Boks klub Ljutomer na 25. državnem prvenstvu

25. državno prvenstvo v boksu za posameznike je letos potekalo med 27. in 29. majem v Ravnah na Koroškem in se ga je udeležilo okoli 130 tekmovalcev iz 25. slovenskih klubov. Boks klub Ljutomer je pod vodstvom trenerjev Petra Makovca in Roberta Kolariča zastopalo 7 tekmovalcev.

Barve Ljutomera so zastopale kar tri predstavnice nežnejšega spola in priborile dve zlati medalji ter srebro. Zlati medalji sta osvojili Bea Potočnik v kategoriji mlajših kadetinj do 43 kg in Barbara Mavrič med članicami do 69 kg. Katarina Fras, ki je tudi lanska mladinska prvakinja, je prestopila v člansko konkurenco in si med članicami do 54 kg priborila srebrno medaljo.

Tilen Stajnko si je med mladinci priboril zlato medaljo v velterski kategoriji in tako že tretje leto zapored postal državni prvak. Žiga Žibrat je v mladinski kategoriji do 64 kg osvojil srebro. Lanski zlati medalist v članski kategoriji do 81 kg, Mitja Dišič, je letos osvojil bronasto kolajno v velterski kategoriji. Prav tako v članski konkurenci do 91 kg pa je kljub tesnemu izidu za bronasto medaljo žal izpadel Tadej Stajnko.

Prav tako se je letošnjega prvenstva udeležil tudi sodnik Marko Lačen, ki je sodil že tretje državno prvenstvo zapored. V bližnji prihodnosti se ljutomerskim tekmovalcem obeta še nekaj domačih in mednarodnih tekmovanj.


Več v Šport