DOSOR-jevci uspešni kot športni ribiči

Tradicionalna vsakoletna junijska aktivnost v naravi

Filip Matko Ficko, torek, 7. junij 2016 ob 13:56
Športni ribolov

Športni ribolov

Po besedah DOSOR-jeve prostovoljke Marije Erveš so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, prvič podali na športni ribolov leta 2012. Naslednja tri leta (2013, 2014 in 2015) so to dejavnost izvedli dvakrat letno. Letos junija so torej h »Gustijevemu ribniku« v Boračevi krenili osmič. Bilo je to v ponedeljek, 6. junija, trnke pa so namakali od 9. do 12. ure. Udeleženk in udeležencev je tokrat bilo enajst, povprečje pa govori o osmerici na tej aktivnosti.

Po strokovni ribiški plati so ribiške rekreativce tokrat spremljali kar trije: Adolf Lamut, Jože Robar in Branko Karas, saj so mnogi potrebni nasvetov, pa tudi kvalitetnega pribora in materiala za ribolov. In tako je že pet minut po prihodu k ribniku prvič v življenju ujela ribo spremljevalka Tatjana Geč. Njen ulov je kar precej časa veljal za trofejnega in tega je bila Tatjana tako vesela, da ni več prijela za ribiško palico. Dve minuti pozneje je prvič tega dne iz vode potegnil ulov stanovalec Smiljan Homec, ki je na koncu s sedmimi ulovljenimi ribami osvojil drugo mesto. Njemu je takoj sledila stanovalka Nada Bregar, ki pa je bila najsrečnejša. S trinajstimi ulovljenimi ribami je osvojila prvo mesto. Tretje mesto je osvojil stanovalec Gabrijel Driggs, ki je šest rib ulovil šele po malici, med njimi dve večji, ena od teh je bila rekordno velika. Tej trojici so z ulovom sledili: Branko Ločnikar (5 rib), Janez Perš (dve ribi, ena izmed njih je bila druga ta dan po velikosti), O Tone Kralj (dve ribi), Matej Kurbos (dve ribi), Hasan Macanović (dve ribi), Jože Urankar (dve ribi), po eno ribo pa sta ujela Ratko Majstorović in Pavle Zvara.

Organizatorka in spremljevalka ribolova Klaudija Zemljič je ulovila štiri ribe, a spremljevalec Dani Miholič 10 rib. Ena izmed organizatork, Rija Erveš, je ob zaključku tokratnega junijskega ribolova spomnila, da so nalovili skupno 43 rib, njihovi spremljevalci pa 15. Tako so ribniku vrnili skupno 58 pripadnic ribjega zaroda. Najboljšim trem je razdelila pokale, a prvakinja tega dne, Nada Bregar, je prejela še knjigo »Zavarovana območja v Prlekiji«.


Več v Družabno