Naslova v Beznovce in Šikole

Na nočnem tekmovanju v Lutvercih nastopilo 29 desetin

Prlekija-on.net, sreda, 8. junij 2016 ob 07:20
Lutverci - zmagovalni ekipi

Lutverci - zmagovalni ekipi

Prostovoljno gasilsko društvo Lutverci v Apaški dolini je konec minulega tedna pripravilo svoje tradicionalno, že 7. po vrsti pokalno nočno tekmovanje za prehodni pokal. Tekmovanja za članice in člane ter veteranke in veterane, ki je potekalo na nogometnem igrišču v Lutvercih, se je udeležilo kar 29 desetin, od tega 16 moških in 13 ženskih.

Najprej so se pomerili veterani in veteranke, nato pa še člani in članice. Veterani in veteranke, kjer se dodajajo točke tudi na starost ekipe, so tekmovali v vaji s hidrantom ter metu torbice v začrtan krog, člani in članice pa so tekmovali v vaji z motorno brizgalno – suha izvedba, ter spajanje sesalnega voda. Organizatorji so najboljšim podelili priznanja in nagrade, najboljši ekipi (člani – PGD Beznovci, in članice – PGD Šikole) sta prejeli še prehodni pokal, vse prisotne ekipe pa priznanje za sodelovanje. Sicer pa so prav vse enote dosegale odlične čase in so prikazale odlično pripravljenost za posredovanje in tudi tekmovanje, kajti nekatere enote so preverjale pripravljenost za nastop na državnem tekmovanju, ki bo v Kopru.

Končni vrstni red, vaja z motorno brizgalno, člani: 1. PGD Beznovci, 2. PGD Korovci, 3. PGD Šratovci itd.; Članice:1. PGD Šikole, 2. PGD Rogašovci, 3. PGD Cankova itd.; Spajanje  sesalnega voda, člani: 1. PGD Lokovica, 2. PGD Korovci, 3. PGD Šratovci itd.; Članice: 1. PGD Šikole, 2. PGD Rogašovci, 3. GZ Ruše itd.; Vaja s hidranti, veterani: 1. PGD Žepovci; veteranke: 1. PGD Turnišče, 2. PGD Gabrnik, 3. PGD Lutverci itd. Priznanje za najbolj oddaljeno ekipo je pripadlo PGD Lokovica pri Šoštanju.

Ker so ekipe bile zadovoljne z odlično organizacijo, so večinoma obljubile, da bodo tudi prihodnje leto prišle na tekmovanje v Lutverce, ko bo na sporedu njihovo 8. nočno tekmovanje.


Več v Kultura in izobraževanje