Moder stol: »Nekdo misli nate«

Srednješolci obdarili stanovalke in stanovalce DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 13. junij 2016 ob 20:14
Moder stol

Moder stol

Stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so v ponedeljek, 13. junija dopoldne, obiskali dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole iz Rakičana pri Murski Soboti ter ob presenetili z darilom - z modrim stolom »Nekdo misli nate«.

Aktivnost srednješolk in srednješolcev sodi v okvir mreže UNESCO šol, ki povezuje mlade in manj mlade na simboličen način in sicer z zelo uporabnim vsakdanjim predmetom - stolom. Seveda pa mora biti stol v osnovi pobarvan z modro barvo ter napisom »Nekdo misli nate«. Tovrstni stol namreč opozarja na strpnost, modrost, sodelovanje med generacijami, solidarnost, hrepenenje... Ob tem modra barva ponazarja nebo, rumena barva ponazarja sonce, ostala raznovrstna poslikava pa drugačnost.

Ob predaji stola stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja so mladi izvedli še krajši kulturni program, temu pa je sledilo družabno srečanje v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« - a moder stol »Nekdo misli nate« bo na srečanje opominjal v DOSOR-jevi avli.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje