Pionirke in mladinke PGD Ljutomer so se udeležile Državnega mladinskega tekmovanja

Pionirke PGD Ljutomer so v svoji kategoriji osvojile 33., mladinke pa 34. mesto

Prlekija-on.net, torek, 14. junij 2016 ob 11:18
Državno tekmovanje gasilk in gasilcev v Kopru

Državno tekmovanje gasilk in gasilcev v Kopru

V nedeljo, 12. 6. 2016, so se pionirke in mladinke PGD Ljutomer udeležile Državnega mladinskega tekmovanja, ki je potekalo v Športnem parku Bonifika v Kopru. V spremenljivem vremenu se je v kategoriji pionirk pomerilo 49, v kategoriji mladink pa 44 ekip. Pionirske selekcije so se pomerile v treh disciplinah in sicer v vaji z vedrovko, v štafeti na 400 metrov in v vaji razvrščanja, mladinke pa v vaji z ovirami, v štafeti na 400 metrov in v vaji razvrščanja. Pionirke PGD Ljutomer so v svoji kategoriji osvojile 33., mladinke pa 34. mesto. V kategoriji pionirk so sicer naslov državnih prvakinj osvojile tekmovalke PGD Zreče, v kategoriji mladink pa tekmovalke PGD Drenov grič - Lesno brdo.

Po zaključku tekmovanja je sledila še razglasitev rezultatov in slavnostna podelitev odličij na nogometnem stadionu Bonifika, zbrane tekmovalke in tekmovalce ter gledalce pa so nagovorili tudi številni predstavniki s področja Zaščite in reševanja, med njim tudi predsednik GZS Jošt Jakša ter poveljnik Franci Petek. Za konec pa se je sodelujočim iz pomurske regije na kratko zahvalil tudi regijski poveljnik Dušan Utroša in jim v zahvalo podelil tudi majhna darila.

Tekmovanje je tako minilo v prisrčnem in sproščenem vzdušju, pionirke in mladinke PGD Ljutomer pa so bile kljub vsemu zadovoljne s svojimi nastopi, prav tako pa njihov mentor in spremljevalci, kajti že sama uvrstitev na državno prvenstvo je velik uspeh, na katerega so upravičeno lahko ponosni.

Benjamin Vučko


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje