Mladi podjetnik leta 2016 je Mario Kurtović iz KMG PanOrganic

Kmetijsko gospodarstvo PanOrganic je z visoko oceno 4,57 prepričalo sedemčlansko komisijo izbora Mladi podjetnik leta

Prlekija-on.net, petek, 17. junij 2016 ob 11:20
Mario Kurtović in Niko Miholič iz Panorganic sta prišla do naziva Mladi podjetnik leta 2016, foto: Jernej Kokol

Mario Kurtović in Niko Miholič iz Panorganic sta prišla do naziva Mladi podjetnik leta 2016, foto: Jernej Kokol

Mladi podjetnik leta je Mario Kurtović, Kmetijsko gospodarstvo PanOrganic iz Ljutomera. Panorganic svojo zgodbo piše od leta 2013. Najprej so začeli s česnom, nadaljevali s fižolom, ameriškimi borovnicami in jagodami goji. Njihov inovativni produkt sta tudi živa solata in živa zelišča.

Trenutno že prodajajo v Avstriji, slovensko samooskrbo solate so dvignili s 6 odstotkov na 19,2 odstotka, tudi zato, ker jo v primerjavi s konkurenti lahko zagotavljajo celo leto. Kmalu se bodo širili tudi v hrvaške trgovine, je napovedal Niko Miholič. Konec leta načrtujejo 3 milijone prometa, želijo pa si povečati rastlinjak, zgraditi eko rastlinjak in povečati nasad borovnic.

Za marketing skrbijo sami, večinoma prek digitalnih medijev, veliko truda so posvetili tudi lastnim blagovnim znamkam (Česnek ipd.). Od drugih pridelovalcev se razlikujejo predvsem po tem, da skrbijo tudi za druge aspekte takšne prodaje, predvsem trženje. »Vlagamo v marketing in prodajna znanja, kar klasične kmetije ne počnejo,« je dodal Miholič. Leta 2020 si želijo postati eden največjih proizvajalcev zelenjave in sadja v srednji Evropi.

Več o izboru Mladi podjetnik si lahko preberete tukaj.


Več v Gospodarstvo