Moški grozil, da bo skočil z dimnika kurilnice

Neuradno je pri tem šlo za moškega srednjih let, ki je grozil, da bo skočil z dimnika kurilnice v Murski Soboti

Prlekija-on.net, torek, 28. junij 2016 ob 12:52
Moški grozi, da bo skočil z dimnika kurilnice v Murski Soboti

Moški grozi, da bo skočil z dimnika kurilnice v Murski Soboti

Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala, da v Murski Soboti na Lendavski ulici, obravnavajo poskus samomora. Neuradno je pri tem šlo za moškega srednjih let, ki je grozil, da bo skočil z dimnika kurilnice.

Vse skupaj se je začelo odvijati že zjutraj, pri tem pa naj bi šlo za moškega, ki je grozil s samomorom zaradi nesoglasij s partnerko v zvezi stikov z otrokom.

Iz policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je okrog 8. ure bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota s strani občana obveščen, da bo le-ta skočil iz stolpa v Murski Soboti. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili lokacijo stolpa, kjer se je občan nahajal.

Gasilci PGD Murska Sobota so bili v pripravljenosti z avto lestvijo in napihljivo blazino. V zadevo so bili vključeni policijski pogajalci, ki so prišli na kraj dogodka in so izvajali pogajanja. Vključen je bil tudi policijski helikopter. Policijskima pogajalcema je nato uspelo občana prepričati, da je le-ta zapustil stolp in ob 13.12 uri sam prišel po stopnicah stolpa, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Murska Sobota.



Več v Črna kronika