V sredo igrali sumo nogomet, odbojko in košarko

Osrednja atrakcija dneva na Pomurskem športnem festivalu je bil sumo nogomet - nogomet v balonih

Prlekija-on.net, četrtek, 30. junij 2016 ob 09:11
Sumo nogomet

Sumo nogomet

Sončna sreda je bila na Pomurskem športnem festivalu polna atraktivnih športnih aktivnosti. Osrednja atrakcija dneva je bil sumo nogomet - nogomet v balonih. Ekipe pa so se pomerile še v košarkarskem turnirju in odbojki na mivki za ženske dvojice. Mladi člani judo klubov pa so spretno pokazali veščine borilnega športa judo.

A to ni vse: na festivalu so se pridružili tudi Proteini.si. Na svoji stojnici so predstavili izbrano ponudbo športne prehrane, obiskovalci pa so lahko med drugim poskusili tudi zdrave in okusne palačinke.

Turnirja v sumo nogometu se je udeležilo osem ekip. Prvo mesto je pripadlo ekipi Raven ovinek, drugi so bili Zviti noji, tretje mesto je zasedel Picolo team, četrto mesto pa je pripadlo ekipi Pa ka san zaj jes.

V odbojki namivki so se pomerile ženske dvojice. Prva je bila ekipa Proteini.si Shop Murska Sobota, druga ekipa Borovničke, tretje mesto so osvojile Zvezdice, četrto pa ekipa Sand snakes. Za presenečenje pa so poskrbeli Proteini.si Shop Murska Sobota: ekipe so namreč ob pokalih prejele tudi priložnostno nagrado.

V vročem sredinem popoldnevu je bil torej tudi čas za košarkarski turnir. Konkurenca je bila močna, končni rezultati pa so: prvo mesto je osvojila ekipa 3+1, drugo mesto je pripadlo KK Beltinci, tretja je bila ekipa M&M, četrto mesto pa je zasedla D-liga.

Četrtek bo športno zelo bogat
V četrtek je na vrsti druga športna novost letošnjega festivala: nogometni biljard (foot snooker), Plesna šola Zeko pa bo izvedla glasbeno-plesni program za otroke, plesno delavnico za mlade in krožni trening za odrasle.

Četrtek je tudi čas za 26. tradicionalno streljanjepenalov. Zaradi večjega števila prijavljenih ekip pa se bo tudi začel 26. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu, ki se bo sicer nadaljeval v soboto.

Bumerang Sreče za najmlajše pripravlja bumerangastične ustvarjalnice in vodne dogodivščine.

Podroben program Pomurskega športnega festivala je na voljo tudi na spletni strani www.pomurskisportnifestival.si.


Več v Šport