4-letna udeleženka prometne nesreče v življenjski nevarnosti

Na pomurski avtocesti je osebno vozilo silovito trčilo v zadnji del ustavljenega tovornega vozila

Prlekija-on.net, petek, 1. julij 2016 ob 15:29
Pomurska avtocesta

Pomurska avtocesta

V petek, 1. julija, okoli 12. ure, je na AC med Mursko Soboto in Lendavo pred izvozom za Dolgo vas osebno vozilo silovito trčilo v zadnji del ustavljenega tovornega vozila. Po trčenju se je vnel motorni del osebnega vozila. V nesreči so se tri osebe poškodovale.

Gasilci PIGD Nafta iz Lendave so odklopili akumulatorja, pogasili goreči del motorja in pomagali pri sanaciji kraja nesreče. Zardi zaprtja AC je nastala 7 km dolga kolona. V koloni je več ljudi zaradi vročine zaprosilo za vodo. O potrebah po delitvi vode je bil obveščen DARS, vendar ta deli vodo šele po 3 (treh) urah zastoja. Obveščen je bil tudi štab CZ občine Turnišče, kateri bo organiziral delitev vode.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so med tem sporočili, da policisti opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik tovornega vozila madžarskih registrskih številk z vozilom stal pred smerno tablo in gledal, kje mora zaviti z avtoceste. Voznik osebnega avtomobila romunskih registrskih številk pa je s sprednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del tovornega vozila. Tri osebe v osebnem vozilu so bile telesno poškodovane in odpeljane v Splošno bolnišnico Murska Sobota. 4-letna udeleženka prometne nesreče je v življejnski nevarnosti.

Ob 14. uri je bila pomurska cesta delno odprta za promet.


Več v Črna kronika