Srečanje Puchovcev v spomin na dr. Ludvika Bratuša

19. Puchovo srečanje in 14. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša

Prlekija-on.net, sobota, 2. julij 2016 ob 20:001
19. Puchovo srečanje in 14. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša

19. Puchovo srečanje in 14. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša

Društvo Johann Janez Puch je v soboto, 2. julija, organiziralo tradicionalno mednarodno memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuše. Člani domačega in drugih društev starodobnikov so se zbrali na hipodromu v Ljutomeru, kjer so članom in ostalim prisotnim najprej postregli z zajtrkom. Po zajtrku je vse pozdravil vodja prireditve, Janko Viher, nato pa so se podali proti Sv. Tomažu, kjer so opravili tradicionalno sveto mašo. Po sveti maši je sledila pogostitev s strani družine Bratuša.

Pot jih je nato vodila na Runeč, kjer so si ogledali domačo zbirko člana Stanka Kosija. Pot so nadaljevali do Dornave, s postankom v zavodu za usposabljanje, delo in varstvo Dornava. Po počitku in prigrizku so se vrnili do Sv. Tomaža, kjer so zaključili prireditev v sklopu z občinskim praznikom Sv. Tomaž.

Vsi udeleženci so na srečanju prejeli pokale in spominske tablice, predstavili pa so tudi nov društveni eko-projekt, saj so plastične lončke zamenjali za emajlirano posodico, katero si je vsak član kupil kot spominek in s tem prispeval za čistejše okolje in za klub.


Več v Družabno