15. generacija programa Predšolske vzgoje na GFML 100-odstotna na poklicni maturi

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. julij 2016 ob 08:38
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so težko pričakovani rezultati poklicne mature 2016 – spomladanski rok. Tudi 15. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Tri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija 2016 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta Valentina Janžekovič iz Središča ob Dravi in Melissa Šeruga iz Turjanskega Vrha, zlata maturantka z 22 točkami pa je Melisa Benkovič iz Hrastja-Mote.

100-odstotni tudi odrasli
Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 15 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%). Izjemen je tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....

Izpostaviti velja še dejstvo, da je tudi pri njih ena zlata maturantka, ki bo prav tako prejela maturitetno spričevalo s pohvalo. Kandidatka je dosegla 20 točk od 20 možnih, kar je v primerih, ko je prvi predmet poklicne mature ocenjen z lestvico od 1 do 5.

Zlata maturantka z 20 točkami je Mojca Pajek iz Središča ob Dravi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje