Ob dnevu državnosti slovesno tudi v DSO Gornja Radgona

Pestro praznično dogajanje zbližalo stanovalce, svojce in zaposlene

Prlekija-on.net, torek, 5. julij 2016 ob 13:57
Dan državnosti v DSO Gornja Radgona

Dan državnosti v DSO Gornja Radgona

Tudi v Domu starejših Gornja Radgona je bilo ob letošnjem Dnevu državnosti še posebej slovesno. V večnamenskem prostoru doma je namreć potekala prireditev v počastitev tega državnega praznika, ki obeležuje pomembno prelomnico za slovenski narod. Slovesnost se je pričela z našo himno Zdravljico, ki so jo skupaj zapeli pevci domskega pevskega zbora ter vokalna skupina Žarek. V nagovoru, ki je sledil, je direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, orisal pomen zgodovinskega dejanja, ko je 25. junija 1991 slovenski parlament sprejel Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Pevski zbor stanovalcev radgonskega Doma je v svojem krajšem koncertnem nastopu zapel pet slovenskih pesmi in poslušalci so kar sami od sebe pritegnili bolj znanim melodijam. Trenutno ta pevska skupina šteje 15 članov in deluje že od konca leta 2008. Seveda pa se število pevcev spreminja zaradi objektivnih okoliščin, a jedro zbora ostaja vsa leta v bistvu enako. Že nekaj let ga vodi prostovoljka Majda Matjašič, ki so ji za njen nesebični trud posebej hvaležni ''njeni'' pevci in vodstvo Doma. Kot gostje so nastopile pevke vokalne skupine Žarek, sicer članice Društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Pomurja. Kljub temu, da v taki zasedbi pojejo šele kratek čas, je zvok ženskih glasov bil čist in harmoničen ter nagrajen z obilnim aplavzom poslušalcev. Vodi jih zborovodja Matjaž Horvat, ki z njimi sodeluje šele dobro leto. Kot so pevke povedale, jim petje in druženje dajeta energijo in elan ter obenem prinašata sprostitev po napornem delovnem dnevu. Posebno jih veseli, da stroko zdravstvene nege in hkrati svoj poklic lahko predstavljajo tudi na kulturnem področju. Zato rade zapojejo na kulturnih prireditvah, nastopajo v zdravstvenih ustanovah, v domovih starejših, na strokovnih srečanjih in drugod, kamor jih povabijo.

V tretjem sklopu prireditve pa je direktor Doma spregovoril še ob odprtju likovne razstave v prostorih DSO-GR. Tokrat razstavljajo članice in člani likovne sekcije Društva upokojencev Gornja Radgona. Svoja dela so na ogled postavili: Milena Marija Reščič, Terezija Šegula, Pavla Krajnc, Cvetka Pišek, Jasna Brunskole, Dominique Reščič in Marija Markuš Šaruga. Poleg slik na platnu v različnih slikarskih tehnikah in fotografskih posnetkov, lahko občudujemo še cel opus skulptur iz lesa, kar razstavi daje še dodatno žlahtno vrednost. Radgonsko Društvo upokojencev je gotovo eno od najaktivnejših društev v tem prostoru, kar je poudaril tudi moderator prireditve in še posebej izpostavil njihovo zelo dobro ter uspešno sodelovanje na različnih področjih.

Celoten potek svečanosti je (kot običajno) vodil mag. Marjan Žula, ki je med drugim dejal, da ga veseli, da je Dom starejših Gornja Radgona tako v okolje odprt dom in je postal nekak center medgeneracijskega dogajanja. Vsem sodelujočim likovnikom je podaril cvet, šopke pa sta v zahvalo prejela zborovodja vokalne skupine Žarek in zborovodkinja mešanega pevskega zbora stanovalcev. Prisotne je povabil, da se v čim večjem številu udeležijo bližajočih se prireditev, kajti vse to zbližuje in dodatno povezuje stanovalce, njihove svojce in zaposlene v DSO Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje