Možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo, Ščavnica lahko poplavlja

Možni so močni sunki vetra, ki lahko na izpostavljenih mestih odkrivajo strehe, raznašajo manjše nepritrjene predmete ter lomijo veje in šibka drevesa opozarja portal Neurje.si

Prlekija-on.net, sreda, 13. julij 2016 ob 13:28
Bliža se neurje

Bliža se neurje

Arso je za sredo popoldne izdal opozorilo, da so možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov. Za popoldan je izdan tudi oranžni alarm.

Ob tem so danes popoldne in v noči na četrtek možni hitri porasti hudourniških vodotokov, sprva v severni polovici, pozneje pa tudi drugod po državi. Posamezni vodotoki lahko večkrat porastejo in poplavijo na območju pogostih poplav, zlasti vodotoki s povirjem na Pohorju in drugi vodotoki v severovzhodni Sloveniji. Ob tem lahko poplavlja reka Ščavnica.

Ob povečanem dotoku iz sosednje Avstrije bo močneje porasla tudi Drava, ki se lahko v noči na četrtek razlije na izpostavljenih mestih ob strugi. V četrtek bo narasla tudi Mura.

Na portalu Neurje.si pa ob tem dodajajo, da so po pregledu izračunov meteoroloških modelov izdali rdeče opozorilo, kar pomeni, da ponekod lahko nastanejo močna krajevna neurja z debelejšo točo, močnimi sunki vetra (nevihtni piš), močnimi nalivi ter številnimi udari strel.

"Možni so močni sunki vetra, ki lahko na izpostavljenih mestih odkrivajo strehe, raznašajo manjše nepritrjene predmete ter lomijo veje in šibka drevesa," še dodajajo.

Podobno neurje nas je prešlo tudi prejšnjo sredo. Tokrat bo ohladitev trajala dlje, saj se bo ohladilo za okoli 10 stopinj Celzija, nekoliko topleje in bolj stabilno vreme bo komaj čez vikend.

Neurje.si

Arso


Več v Narava