Javni uslužbenec državnega organa osumljen korupcijskega kaznivega dejanja

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota preiskujejo sum storitve t.i. korupcijskega kaznivega dejanja sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje

Prlekija-on.net, sreda, 13. julij 2016 ob 18:03
Policija

Policija

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota preiskujejo sum storitve t.i. korupcijskega kaznivega dejanja sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje po 3. odstavku v zvezi z 2. odstavkom 263. člena KZ-1, katerega je osumljen javni uslužbenec državnega organa.

Zaradi interesa preiskave, zaenkrat več informacij policija ne more posredovati.

263. člen KZ-1:
(1) Kdor zase ali za koga drugega zahteva ali sprejme nagrado, darilo ali kakšno drugo korist ali obljubo oziroma ponudbo take koristi, da bi izkoristil svoj položaj ali svoj resnični ali domnevni vpliv in posredoval, da se opravi ali ne opravi kakšno uradno dejanje, se kaznuje z zaporom do štirih let in denarno kaznijo.

(2) Enako se kaznuje, kdor izrabi svoj položaj ali svoj resnični ali domnevni vpliv in posreduje, da bi se opravilo uradno dejanje, ki se ne bi smelo opraviti, ali da se ne bi opravilo uradno dejanje, ki bi se moralo ali smelo opraviti.

(3) Če storilec za posredovanje iz prejšnjega odstavka pred posredovanjem ali po njem zase ali za koga drugega sprejme nagrado, darilo ali kakšno drugo korist, se kaznuje z zaporom od enega do šestih let in denarno kaznijo.

(4) Sprejeta nagrada, darilo ali kakšna druga korist se vzamejo.


Več v Črna kronika