Tabor mladih evangeličanov na Hodošu

»Življenje na polno« - razmišljanje o krščanstvu

Filip Matko Ficko, četrtek, 14. julij 2016 ob 09:05
Kip Martina Luthra, v ozadju Primož Trubar

Kip Martina Luthra, v ozadju Primož Trubar

Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota (EKOMS) organizira tridnevni mladinski tabor »Življenje na polno« v Mladinskem domu na Hodošu v dneh od 14. do 16. julija. Na njem bo sodelovalo skupno 32 udeležencev, od tega dvanajsterica iz Severne Irske.

Pravijo, da je mladost enkratno in dragoceno življenjsko obdobje, v katerem se sprejema mnoge pomembne življenjske odločitve, ki pozneje krojijo prihodnost. Pogosto pa nam ob hitrem tempu današnjega življenja in vseh obveznosti zmanjka časa, da bi se posvetili resnično pomembnim stvarem. Zato so v EKOMS povabili mlade, da se udeležijo Angleškega mladinskega tabora, kjer bodo med drugim izkoristili čas za odkrivanje tega, kako lahko živimo življenje na polno. In »Življenje na polno« je tema letošnjega tabora. Izvedene bodo kreativne delavnice z mladimi, ki bodo na drugačen način razmišljali o krščanstvu in pogledali, kako to vpliva na razumevanje življenja »tukaj in zdaj«. Dneve na taboru bodo obogatili z igrami, športom, glasbo in še čim. Vodja tabora bo Alen Kerčmar.

Na taboru bodo tudi gostje iz Severne Irske, ki je z glavnim mestom Belfastom regija Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Leži na severovzhodu otoka Irska, je nekoliko manjša od Slovenije (14.139 kvadratnih kilometrov) in ima nekaj manj prebivalcev kot Slovenija (1.685.267 po podatkih iz leta 2001). Z gosti iz te dežele bodo mladi imeli možnost izpopolniti ali dopolniti znanje pogovorne angleščine.


Več v Kultura in izobraževanje