Edo Maajka zatresel Grossmannov oder

Legenda balkanske hip hop scene, Edo Maajka, je poskrbel za ognjevit zaključek četrtkovega programa

Prlekija-on.net, petek, 15. julij 2016 ob 09:59
Edo Maajka v Ljutomeru

Edo Maajka v Ljutomeru

V sklopu 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je v četrtek, 14. julija, v Ljutomeru v živo nastopil Edo Maajka, legenda balkanske hip hop scene. Koncert se je sprva namenil odvijati v šotoru poleg gimnazije, a je zaradi slabšega vremena bil prestavljen v dvorano ŠIC.

Edo Maajka je že leta 2002 s prvencem Slušaj mater navdušil občinstvo in kritike. Z drugim albumom No sikiriki (2004) je dokončno zavzel raperski prestol ter z eksplozivnimi nastopi v živo gostoval v vseh mestih bivše Jugoslavije, pa tudi po številnih klubih in festivalih v Evropi. Sodeloval je z izvajalci, kot so TBF, Hladno pivo, Pips Chips and Videoclips ter Dado Topić, ukvarjal pa se je tudi s pisanjem glasbe za film in gledališče ter posojal glas za animirane filme. Leta 2012 je izdal svoj šesti album Štrajk mozga, ki je ponovno poskrbel za navdušenje med ljubitelji hip hop ritmov in nabritih besedil.

Njegove pesmi govorijo o socialni neenakosti, ljubezni, sovraštvu, vojni, nacionalizmu, hip hopu, grafitih in o številnih drugih temah iz Balkana. Letos je tako nastopil tudi pred Grossmannovim občinstvom in poskrbel za ognjevit zaključek četrtkovega programa.


Več v Družabno