V rakičanskem domu starejših je bilo proščenje ob godu Karmelske Matere Božje

Na proščenju je bilo tudi veselo in zabavno, kjer pa ni manjkalo domače glasbe, pekli so palačinke in delili sladoled

Jože Žerdin, sobota, 16. julij 2016 ob 20:11
Proščenje v DSO Rakičan

Proščenje v DSO Rakičan

Delovna terapija, ki oskrbuje in skrbi za oskrbo svojih starejših stanovalcev in vodi druge aktivnosti tudi družabni del življenja za stanovalce v Domu starejših Rakičan pri Murski Soboti je v petek, 15. julija ob godu Karmelske Matere Božje pod hladno senco pred vhodom v dom starejših Rakičan pripravila domsko proščenje. Dogodka se je udeležilo veliko število stanovalcev doma, njihovih svojcev in sorodnikov, ki so se najprej udeležili svete maše, katero je daroval letošnji novomašnik v murskosoboški škofiji Matjaž Muršič Klenar, ki je ob tej priložnosti spregovoril o godu Karmelske Matere Božje, ki jo v domu nadvse častijo in se k njej tudi zatekajo ob molitvi, saj je v večnamenskem domu kapela, ki je posvečena Karmelski Materi Božji.

Novomašnik se je zaposlenim v domu zahvalil, da lepo skrbijo za stanovalce doma in jim nudijo tudi duhovno oskrbno. Proščenjsko sveto mašo je s cerkvenim petjem obogatil mešani cerkveni pevski zbor župnije Murska Sobota. Ob koncu je novomašnik vsem skupaj podelil novomašni blagoslov in zaslišala se je pesem iz grl pevcev in vseh zbranih na proščenju novomašnik bod pozdravljen. Po maši se je vsem v imenu doma zahvalil domski prostovoljec Tone Stropnik.

Po stari prekmurski navadi se je domsko proščenje nadaljevalo v prijetnem in sproščenem vzdušju, kjer pa ni manjkalo domače glasbe, nekateri so se ob glasbi celo zavrteli. Zaigrali so ljutomerski tamburaši. Za kulinarični del proščenja pa so poskrbele članice Kluba prleških babic Ljutomer, ki so za vse obiskovalce pekle palačinke, nekateri pa so se osvežili tudi s sladoledom. Na proščenju pa tudi ni manjkalo medičarstvo, ki je ponujalo različne izdelke, ki sodijo k proščenju.


Več v Kultura in izobraževanje