Virtualne Pokemone lahko »pobirate« tudi po Prlekiji

Igra, kjer se uporabniki podajo na pot v resničen svet, s pomočjo pametnih telefonov pa iščejo like s popularne risanke Pokemon

Prlekija-on.net, nedelja, 17. julij 2016 ob 10:10
Aplikacija Pokemon Go je v preteklih dneh dobesedno obnorela svet, od sobote zjutraj pa je uradno na voljo še v 26 novih evropskih državah, tudi v Sloveniji.

Pri tem gre za igro, kjer se uporabniki podajo na pot v resničen svet, s pomočjo pametnih telefonov pa iščejo like s popularne risanke Pokemon. Aplikacija je v ZDA, Avstraliji in Novi Zelandiji na voljo že od začetka julija, kjer je požela velik uspeh in se ob izidu povzpela na vrh lestvic iOS App Store in Google Play ter po porablejnih minutah prehitela celo Facebook, Snapchat in Twitter.

Ob igranju več gibanja, a tudi nevarnosti
Igra ima sicer to lastnost, da je ne morete igrate na domačem kavču, pač pa se morate gibati, se podati naokoli ter skozi virtualni svet iskati Pokemone v resničnem svetu. Zato nekateri igrico zagovarjajo, saj se uporabniki ob tem več gibljejo na svežem zraku in družijo z vrstniki. Po drugi strani pa je lahko igrica zelo nevarna, saj uporabniki ob sprehodu in iskanju Pokemonov zrejo v ekran svojega pametnega telefona in niso tako pozorni na okolico. Zaradi tega je prišlo po svetu že do nekaj incidentov, prometnih nesreč, ropov s pomočjo igrice in podobno.

V petek Pokemon Go meet-up v Murski Soboti
V petek, 22. julija, v Murski Soboti organizirajo Pokemon Go meet-up. Pri tem se bodo navdušenci te igre zbrali pred MIKK-om in se po začrtanem zemljevidu podali na lov za najredkejšimi Pokemoni. Tovrstno srečanje bodo v torek imeli tudi v Mariboru ter v ostalih mestih po Sloveniji. Da bi kje v Prlekiji organizirali to srečanje še zaenkrat nismo zasledili, lahko pa se do takrat na lov za Pokemoni podate seveda tudi sami. Igrica je brezplačno na voljo v Google Play Store in iOS App Store.


Več v Zanimivosti