Reka Mura upokojencev Slovenije in Hrvaške ne ločuje

Srečali so se člani Društev upokojencev Velika Polana in Društva upokojencev Sveti Martin na Muri v Međimurju na Hrvaškem

Jože Žerdin, torek, 19. julij 2016 ob 14:59
Mednarodno srečanje upokojencev

Mednarodno srečanje upokojencev

V okviru letošnjih 21. Hotiških ribiških dnevov, ki so potekali na prireditvenem prostoru v Nogači na Hotizi pri Lendavi, je v soboto, 16. julija potekalo mednarodno srečanje upokojencev, kjer so se srečali člani Društva upokojencev Velika Polana, kamor so vključeni tudi upokojenci iz Hotize. V goste na mednarodno srečanje so prišli upokojenci iz Društva upokojencev Sveti Martin na Muri iz sosednje države Hrvaške iz Međimurja. Šlo je že za tradicionalno mednarodno srečanje upokojencev, kajti upokojenci iz DU Velika Polana in DU Sveti Martin na Muri se skozi leto večkrat srečajo predvsem na družabnem srečanju.

Letos se je mednarodnega srečanja upokojencev iz Svetega Martina na Muri udeležilo okoli 50 upokojencev, ki so spoznali delo in življenje velikopolanskih upokojencev. Vsi skupaj so na Hotiških ribiških dnevih med drugim poskusili kulinarično jed – različno pripravljene ribe na hotiški način. Ob druženju in pogovoru pa so še nazdravili z rujno vinsko kapljico vinogradnikov iz Lendavskih goric in vinogradnikov iz Hotize, ki imajo vinograde v okolici Svetega Martina na Muri. Ob glasbi so se upokojenci tudi veselo zavrteli, v kulturnem programu so nekaj pesmi zapeli pevci pevskega zbora Hotiza, ki so člani DU Velika Polana.

Zbrane upokojence na mednarodnem srečanju na Hotizi sta nagovorila tajnica Društva upokojencev Velika Polana Agata Kotnjek in predsednik društva upokojencev Sveti Martin na Muri Mirko Krajčič. Ob tem je pričakovati, da bosta društvi tudi v prihodnje sodelovali predvsem na družabnem srečanju, morda pa bodo sodelovanje razširili še na druga področja. Reka Mura torej upokojencev Slovenije in Hrvaške ne ločuje, ampak jih še povezuje in združuje, to že kar nekaj let.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje