Zaključek angleškega tabora mladih

S Severni Irci nastopili skupaj na nedeljskem bogoslužju

Filip Matko Ficko, torek, 19. julij 2016 ob 15:18
»Po gasilsko« ob zaključku tabora

»Po gasilsko« ob zaključku tabora

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, je v dneh od 14. do 16. julija Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota (ECOMS) pripravila in izvedla tridnevni angleški mladinski tabor z gosti iz Severne Irske. V najmanjši slovenski (dvojezični) občini Hodoš je Mladinski dom Hodoš, kjer je Alen Kerčmar bil vodja tabora, na njem pa je sodelovalo dvajset mladih iz dežele na obeh bregovih reke Mure ter sedem mladih s tremi spremljevalci iz Severne Irske (Peter M'Namara, Julie Tregaskis in Richard Tregaskis), ki je z glavnim mestom Belfastom regija Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske in leži na severovzhodu otoka Irska (s šestimi okrožji: Antrim, Armagh, Down, Fermanagh, Londonderry - Derry in Tyrone). Med vernimi prebivalci (1.685.267 prebivalcev po podatkih iz leta 2001) je kar 62 odstotkov protestantov.

Po letu 1707 se je kalvinistična teološka tradicija znotraj protestantizma razvila predvsem na Škotskem, a se razširila po vsem Združenem kraljestvu Velike Britanije. In tako je Prezbitarijanska cerkev severnoirskega mesta Bangor iz okrožja Down sedaj partnerska cerkev z Evangeličansko cerkvijo Martina Luthra v Murski Soboti. Skupino gostov iz tega mesta je na angleškem taboru na Hodošu vodil Richard Tregaskis ter se zahvalil za odlično počutje vseh v okviru nedeljskega bogoslužja v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti 17. julija dopoldne.

Na taboru so mladi Pomurci v obliki tematskih kreativnih delavnic z vrstniki s Severne Irske na sodoben način razmišljali o krščanstvu, na nedeljskem bogoslužju pa skupaj z njimi zapeli v čast Jezusu, v slovenskem in angleškem jeziku. V programu bogoslužja sta v duetu sodelovala še Monika Novak in Miran Čarni, verski obred in pridigo pa je opravil evangeličanski duhovnik Leon Novak. Tridnevni tabor so mladi evangeličani dveh dežel zaključili s poslušanjem slovenske ljudske glasbe, ki jo je na diatonično harmoniko zaigrala Katarina Kerec iz Borejec, učenka Osnovne šole Tišina.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje