Drugi dan martinovanja v Ljutomeru

Sobotno dogajanje na martinovanju v Ljutomeru

Dejan Razlag, sobota, 7. november 2009 ob 13:13
Martinovanje v Ljutomeru

Martinovanje v Ljutomeru

V Ljutomeru ta konec tedna poteka dvodnevno martinovanje, ki ga organizira Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer. V soboto je tako že od osme ure zjutraj potekala Martinova tržnica, v šotoru pa Otroški oder, kjer so potekale ustvarjalne delavnice, ples, skeč, zgodbe, ... za najmlajše obiskovalce.

Na odru so se predstavili Vrtec Ljutomer, Splošna knjižnica Ljutomer, Mlodi Prleki - Krištanci, Šalinci, in Glasbena šola Ljutomer. Na Glavnem trgu je medtem Matija Bratuša pospravil klopotec, ki je stal pred Mestno hišo, na tržnici pa so predstavili vse ponudnike Martinove tržnice.

Prireditev se je nadaljevala s koncertom neuveljavljenih glasbenih skupin (Stream, Free for Cash, Skok), kulturnim programom (TKD Babinci), krstom mošta, pozdravom župana ter razglasitvijo Martinovega vina. Zvečer je sledil nastop narodno zabavnega ansambla Prleški kvintet, za zaključek pa nastop skupine Nude.

Za Martinovo vino so razglasili Vino Grlica, ki ga prideluje Franc Grlica iz Koga.

Celoten program prireditve


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno