Štorklja še eno leto ostaja v Kopru

Pandolo turnir za Štorkljino gnezdo na Bistrici

Prlekija-on.net, torek, 26. julij 2016 ob 09:20
Pandolo turnir za Štorkljino gnezdo

Pandolo turnir za Štorkljino gnezdo

V organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši je ta vikend v ŠRC Jame na Gornji Bistrici potekal letošnji tretji turnir Pomurske A lige pandolo – Turnir za štorkljino gnezdo. Turnir  je veljal tudi za točke državnega prvenstva Zveze društev igre Pandolo Slovenije.

Udeležilo se ga je 12 ekip iz Pomurja, Štajerske, Primorske in celo ekipa iz hrvaške Pule. Po slavnostnem mimohodu in pozdravu ekip, sta pandolašice in pandolaše pozdravila še predsednik MŠD Prekmurski pandolaši Tadej Žižek in predsednik Zveze društev igre pandolo Slovenije Martin Stražar. Na turnirju se je s traktorji predstavilo tudi društvo ljubiteljev starodobne tehnike -  Pufkači iz Ižakovec.

V predtekmovanju so se ekipe pričakovano pomerile v dveh skupinah. Iz skupine A, ki je bila učinkovitejša kar se tiče napada, sta se uvrstili ekipi Puranji Čunder in Robe Varie s po 8 točkami. Iz skupine B se je z izrazito obrambno igro uvrstila Mazza La Panda (10 točk) in Prekmurski Pandolaši (6 točk) z boljšim medsebojnim izkupičkom proti tretjeuvrščenim Žiče Underground.

V malem finalu pa so v prekmurskem derbiju imeli mirnejšo roko Puranji Čunder iz Murske Sobote, ki so uspeli premagati tokratno reprezentanco Prekmurskih pandolašev iz Bistrice. Finalna tekma, ki se je odigrala že v polmraku je potekala med trenutno vodilnima ekipama Robe Varie in Mazza La Panda. Finale je postregel z gledalcem prijazno predstavo, čeprav se je zelo hitro mračilo. Verjetno odločilni trenutek tekme je bila edina obramba z lovljenjem na tekmi ekipe Mazza La Panda v omejeni vidljivosti. Tekma se je končala z rezultatom 383:266 v prid ekipe Mazza la Panda, ki je tako ubranila lansko zmago na turnirju za Štorkljino gnezdo. Prvo mesto so tako drugič zapored osvojili Mazza La Panda iz Kopra.

Priznanje za Fair Play se je podelilo koprskim INDEstructaballs. Priznanje za naj sodnika, pa je enoglasno pripadlo Mihaeli Bači iz Fokovec, ki je sodila tudi na finalni tekmi.

Po podelitvi nagrad in priznanj najboljšim ter ognjemetu se je nadaljeval družabni večer. Prekmurske pandolaše letos čakajo še štirje turnirji za točke državnega prvenstva, ki bodo odigrani v Ljubljani, Kopru, Truškah in Strunjanu. Pomurska A liga pandolo pa se bo zaključila 6. avgusta s finalnim turnirjem ob Bukovniškem jezeru.

Pandolo


Več v Šport