Radgona in Radenci z novima pridobitvama

Fingal prihaja z najsodobnejšimi avtopralnicami

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 20:56
Gradnja je že v teku

Gradnja je že v teku

Podjetnika Alfreda Senekoviča iz Apaške doline, direktorja in lastnika podjetja Fingal trade, gotovo poznajo mnogi prebivalci Pomurja in Štajerske ter tudi ostalih delov Slovenije, sosednje Avstrije in še nekaterih drugih držav. Čeprav je osrednja dejavnost njegovega podjetja ponudba in prodaja strojev za obdelavo kovin, se Senekovič pojavlja tudi na drugih področjih poslovanja. Zlasti so pomembne njegove nenehne naložbe, tudi v kriznem času, saj se je Fingal vmes pojavljal v gostinstvu, še bolj pa je Senekovič pogumno vlagal v nepremičnine, bodisi stanovanjske ali gospodarske objekte. Sedaj pa so pri Fingalu, kjer je deset redno zaposlenih, odkrili novo tržno nišo in so se odločili investirati v najsodobnejši ročni avtopralnici v Gornji Radgoni in Radencih. Seveda gre za pomembni pridobitvi za največja kraja na radgonskem območju, še zlasti ob dejstvu, da se Senekovič očitno ne boji konkurence iz okolice in celo iz sosednje Avstrije ne. Ob tem v Fingalu obljubljajo, da bodo njihove storitve, poleg kvalitete, tudi cenovno konkurenčne.

In čeprav je zaenkrat videti, da sta gradbišči na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni, ter na Radgonski cesti v Radencih, šele v začetni fazi, investitor Senekovič pričakuje, da bo izvajalec del, sicer njihov dolgoletni poslovni partner, SGP Pomgrad svoje končal kaj hitro in že 1. septembra naj bi obe avtopralnici, če ne bo česa nepredvidenega, predali namenu. "Tako v Radgoni, kot v Radencih smo se odločili za enako naložbo. Gre za klasično ročno avtopralnico, za to smo se odločili, ker smo pogosto koristili usluge v Bad Radkersburgu in je tam očitno velika gneča. Veliko je lastnikov vozil s slovenskimi registrskimi tablicami, ki so se pogosto spraševali, zakaj ne bi kaj takega imeli tudi pri nas v Radgoni in Radencih. Tako bosta v Radgoni in Radencih poslej sodobni avtopralnici z najnovejšo tehnologijo, kjer bomo ljudem skušali ponuditi nekaj več. V Radgoni bo pet pralnih mest, tri klasična ter dve višji, za večja vozila, kombije, manjša klasična tovorna vozila ipd., po drugi strani pa bodo v Radencih štiri pralna mesta (3+1). Ker je Avstrija in s tem konkurenca blizu, bomo skušali ljudem ponuditi nekaj več. Kvaliteta mora biti vsaj enaka, če ne višja, ob tem bo v obeh pralnicah tudi talno pranje, pri sesalcih bodo multi sesalci, kjer bo možno tudi stisniti gumb za črnilo, ki bo počrnil pnevmatike, takoj zatem bo stranka lahko pritisnila nov gumb za vitrex. Torej na enem mestu, hitro in konkurenčno bodo lastniki vozila, naredili celoten lepotni servis, vključno s kemičnim čiščenjem in vonjem oz. dišavo za notranjost avtomobila", nam je povedal Alfred Senekovič.

Po njegovem prepričanju bo storitev obeh novih avtopralnic tudi s finančnega vidika ugodna za stranke, saj naj bi bila 20 odstotkov cenejša kot v sosednji Avstriji. "Pri nas bo stranka imela žeton za 150 sekund, medtem ko ta v Bad Radkersburgu znaša 120 sekund", je dejal Senekovič, ki verjame, da se bo njihova najnovejša naložba izplačala, ne čez noč, dolgoročno pa zanesljivo. Dodal je, kako ob pralnicah ne bo gostinskih lokalov, ker da je teh, zlasti v Radgoni, v bližnji okolici več kot preveč. "Osrednja dejavnost Fingala je tako ali tako prodaja strojev za obdelavo kovin, vsake toliko časa investiramo v kaj drugega, kot so stanovanjsko-poslovni objekt v Apačah, sončni elektrarni na šolah v Apačah in Radgoni ipd. Sedaj pa smo, glede na uspešno poslovanje na področju naše osnovne dejavnosti, nekako bili primorani znova vlagati. Radenci so se nam zdeli zanimivi predvsem s turističnega vidika, v Radgoni pa smo dobili idealno lokacijo, do katere smo prišli po daljših pogajanjih. Dolgoročno se nam zdi naša investicija zelo perspektivna, zlasti v Radgoni, kjer smo odkupili celotno parcelo, velikosti okoli 3700 kvadratnih metrov, avtopralnica bo na 1500 kvadratih, ostalo pa bo namenjeno eni drugi zgodbi, ki bo razkrita v naslednjih dveh letih. Ideja še ni čisto dozorela in zato zaenkrat ostaja skrivnost", je še dejal Senekovič, ki obljublja, da bosta Radgona in Radenci, v novih avtopralnicah, dobili nekaj kvalitetnega, pričakuje pa tudi, da bodo vozniki to koristili. Šele takrat bo jasno, ali se je investicija izplačala.

Ob tem, da bo Gornja Radgona poslej imela novo in sodobno samopostrežno avtopralnico, je gotovo mnoge prebivalce mesta razveselilo tudi dejstvo, da poslej med krožiščem in Tušem ne bo več podrtije, ki je že vrsto let kazila okolico...


Več v Gospodarstvo