CoolHeating na Cvenu

Javna predstavitev projekta CoolHeating, ki se je odvijala na Cvenu v Zadružnem domu

Bianca Žitnik, četrtek, 4. avgust 2016 ob 22:37
Predstavitev projekta CoolHeating

Predstavitev projekta CoolHeating

Četrtek, 4. avgust, je v 9 dnevnem jubilejnega 60. praznika Občine Ljutomer bil rezerviran za dan gospodarstva. Kot prvi dogodek tega dne je bila javna predstavitev projekta CoolHeating, ki se je odvijala na Cvenu v Zadružnem domu. Navzoče pri predstavitvi projekta je pozdravil podžupan občine Ljutomer Boro Zemljak. Projekt sta predstavljala Mitja Kolbl in Rok Sunko iz podjetja Skupina Fabrika.

Mitja Kolbl je podrobneje predstavil projekt CoolHeating, kateri obsega 11 partnerjev iz 8 držav v Evropi in se bo izvajal v letih od 2016 do 2019. Gre za promocijo malih modeliranih sistemov daljinskega ogrevanja in hlajenja na OVE. Cilj projekta CoolHeating je ponuditi podporo pri implementaciji majhnih moduliranih sistemov daljinskega ogrevanja in hlajenja lokalnim skupnostim JV Evrope. To bo mogoče doseženo s prenosom znanja in izkušenj skupnih aktivnosti projektnih partneric v državah, v katerih je tak sistem zelo razvit (Danska, Avstrija, Nemčija…) in kjer je tak sistem nov za posamezno državo (Slovenija, Hrvaška, BiH…).

Predstavnik iz podjetja Skupina Fabrika Rok Sunko je predstavil rezultate ankete CoolHeating. Prisotnim je predstavil majhen moduliran daljinski sistem ogrevanja. Predstavil je tudi nekaj dobrih praks podobnih projektov kot so projekt Braedstrup (Danska), projekt Bornholm in Bornholms Forsyning (Danska) ter projekt Kuzma (Slovenija). Pri slednjem gre za majhen daljinski sistem ogrevanja na lesno biomaso. Predstavljene so bile ankete opravljene na Cvenu o ogrevanju (energetske potrebe objektov na Cvenu) ter stališča vaščanov do daljinskega ogrevanja. Iz razprave, ki je sledila po predstavitvi je bilo razvidno, da vaščane projekt zanima.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo