V prevračanju osebnega vozila, trije mladi huje telesno poškodovani

Udeleženci so bili stari od 19 do 23 let

Prlekija-on.net, petek, 5. avgust 2016 ob 11:21
Prometna nesreča, foto: JZZPR Maribor

Prometna nesreča, foto: JZZPR Maribor

V petek, 5. avgusta, okoli 2.50 je v naselju Spodnja Voličina, v občini Lenart, osebno vozilo zapeljalo s cestišča po strmem pobočju. Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj prometne nesreče, eno osebo so s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine, pomagali reševalcem pri oskrbi ostalih poškodovanih oseb in odklopili akumulator na vozilu. Štiri poškodovane osebe so reševalci NMP Lenart in NMP Maribor prepeljali v UKC Maribor.

Nesreča se je zgodila, ko je 21-letni moški vozil osebni avtomobil, po lokalni cesti izven naselja Spodnja Voličina, po klancu navzdol iz smeri Zavrha v smeri Lenarta. Ko je pripeljal v ostri desni nepregledni ovinek hitrosti vožnje ni prilagodil poteku in lastnostim ceste, zato je kljub zaviranju zapeljal levo z vozišča, po strmem pobočju travnika. Tam je s prednjim delom vozila trčil v leseni drog električnega pastirja, zatem pa se je vozilo pričelo prevračati po pobočju. Med prevračanjem sta voznik in njegov 23-letni sopotnik na zadnjem desnem sedežu padla iz vozila in hudo telesno poškodovana obležala na travniku. Vozilo se je nato ustavilo na kolesih, v njem pa je ostal ukleščen in hudo poškodovan 21-letni sopotnik na prednjem desnem sedežu. Sopotnik na zadnjem levem sedežu, 19-letni moški, je iz vozila prišel sam, v nesreči pa se je lahko telesno poškodoval. Vsi so bili z reševalnim vozilom prepeljani v UKC Maribor.

Sopotnika, ki sta ostala v vozilu sta uporabljala varnostna pasova, voznik in sopotnik, ki sta padla iz vozila pa ne. Ukleščenega sopotnika so iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci.

Policisti, k so opravili ogled kraja prometne nesreče so odredili izvedeniški pregled za udeležen osebni avtomobil. Za udeležence prometne nesreče so odredili strokovni pregled in odvzem krvi ter urina, da se ugotovi ali so bili pod vplivom alkohola. Edini, ki je lahko opravili preizkus alkoholiziranosti je bil lahko telesno poškodovani 19-letnik. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola.

Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu, potniku, ki ni uporabljal varnostnega pasu pa bodo izdali plačilni nalog.



Več v Črna kronika