Na slavnostni prireditvi ob 60. prazniku Občine Ljutomer podelili priznanja in nagrade

Slovesnost ob praznovanju 60. občinskega praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj

Prlekija-on.net, petek, 5. avgust 2016 ob 22:42
Prejemniki občinskih nagrad

Prejemniki občinskih nagrad

V petek, 5. avgusta, je v sklopu praznovanju 60. občinskega praznika Občine Ljutomer v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj.

Po uvodnem nagovoru županje mag. Olge Karba je sledila podelitev občinskih priznanj. Plaketo z listino Občine Ljutomer in denarno nagradno Občine Ljutomer so prejeli Lovska družina Mala Nedelja ob 70-letnici delovanja in Danica Makoter za dosežke na področju ohranjanje kulturne dediščine, pisno priznanje pa so prejeli Turistično društvo Stara Cesta ob 15-letnici delovanja, Marija Kralj za uspešno delovanje na gospodarskem področju in Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica ob 15-letnici delovanja. V imenu nagrajencev se je vsem zahvalila Danica Makoter.

Priznanja županje so prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Pristava za aktivno prostovoljno delo, Miha Nemec in Mladen Kosi za dosežke na športnem področju, Vrtnarstvo Alt za dosežke na področju ohranjanja naravne dediščine in Mario Kurtović za dosežke na gospodarskem področju. V imenu nagrajencev se je vsem zahvalila Anka Alt.

Za glasbeno popestritev je poskrbela Mojca Prejac s skupino, druženje pa se je nato s pogostitvijo nadaljevalo v Galeriji Ante Trstenjaka.

Ob koncu sta spregovorila še predstavnika pobratenih občin Fulnek in Užice, ki se vsako leto ob občinskem prazniku udeležijo prireditev ob prazniku v Ljutomeru.

Posnetek celotne prireditve, ki ste si jo lahko tudi v živo ogledali na našem portalu, si lahko ogledate spodaj.


Več v Kultura in izobraževanje