»Dnevi turizma na Kogu 2016« so se začeli

Turistično in kulturno društvo Kog, že vrsto let v mesecu avgustu prireja tradicionalno prireditev »Dnevi turizma na Kogu«

Špela Borko, nedelja, 7. avgust 2016 ob 20:05
Dnevi turizma na Kogu

Dnevi turizma na Kogu

Turistično in kulturno društvo Kog, že vrsto let v mesecu avgustu prireja tradicionalno prireditev »Dnevi turizma na Kogu«. Letos so se začeli v petek, 5. avgusta, končajo pa se v ponedeljek, 15. avgusta.

V petek so njihov praznik začeli z vinsko-kulinaričnim večerom »V babičini kuhinji ob vinu in glasbi«. Dogodek se je odvijal v idiličnem ambientu Košarkine kleti v vaškem jedru na Kogu. Kogovske kmečke ženske so kuhale po receptih Marte Hlebec in za goste pripravile 5 hodni meni, kateri je bil sestavljen iz kogovskih tradicinalnih jedi. K vsaki jedi je bilo postreženo vino Kogovskih vrhunskih vinogadnikov. Za kulturno vzdušje so poskrbeli Kogovski dečki in mešani moški pevski zbor s Koga.

V soboto 6.8. se je prireditev nadaljevala s predavanjem »Česa nas lahko nauči pšenično zrno«, katerega je pripravil domačin Zvonko Pukšič. Po predavanju je sledila otvoritev razstave, ki so jo pripravile Kmečke ženske s Koga. Letos so se odločile za razstavo »Od zrna do kruha« in tako kot vsako leto, so obiskovalci ob njihovi izvirnosti ostali brez besed. Otvoritvi razstave je prisostvoval župan občine Ormož, Alojz Sok, obiskovalce pa je pozdravila tudi predsednica kmečkih žena, Ksenija Lukman.

V nedeljo je v organizaciji Športnega društva Kog potekalo kolesarjenje po šiponovi vinski cest.

Organizatorji vas vabijo, da si pogledate urnik prireditev še za naslednji vikend in vas lepo vabijo medse.


Več v Družabno