V Biotermah nastaja glamping destinacija Zelena vas

S tovrstno ponudbo želijo gostom ponuditi edinstven koncept doživetja, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave, prav tako pa bodo Bioterme postale prve terme v Sloveniji s tovrstno ponudbo

Prlekija-on.net, sreda, 10. avgust 2016 ob 12:38

Predstavitev glamping destinacije Zelena vas

V Biotermah je zaradi želje po širitvi nadstandardne ter okolju prijazne turistične ponudbe, nastala idejna zasnova glampinga Zelena vas Bioterme. Graditi so namreč pričeli zaokroženo turistično naselje, ki se bo raztezalo na zemljišču velikem hektar in pol, obsegalo bo 39 objektov, gostilo pa bo lahko do 150 gostov.

Kot je na predstavitvi projekta, prejšnji petek v Ljutomeru, povedala vodja Bioterm Rebeka Trop, bodo s tovrstno ponudbo gostom ponudili edinstven koncept doživetja, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave, prav tako pa bodo postali prve terme v Sloveniji s tovrstno ponudbo. "Pri idejnih usmeritvah smo sledili novim trendom v turizmu. Glamping resort bo tako v zelo dobro osnovno zasnovo term, doprinesel dodano vrednost v obliki zelo drugačne in izvirne turistične ponudbe", je pojasnila.

Nov, nenavaden in izviren turistični produkt
Sam projekt je podrobneje predstavil tehnični direktor Bioterm, Janez Rožmarin. Kot je pojasnil, je glamping v svetovnem merilu novost zadnjega desetletja in predstavlja glamurozno kampiranje oz. glamurozni turizem. Ta nov koncept vključuje bivanje v naravi in namestitev v glamuroznih objektih kot so hiše, šotori, igluji, hiške na drevesih in drugih inovativnih objektih. Od klasičnih namestitev v kampih se razlikuje predvsem po stopnji udobja, ki ga ponuja.

Kot je povedal Rožmarin, je projekt glamping destinacije Zelena vas rezultat podrobne analize stanja v turistični panogi na splošno, analize števila tujih in domačih gostov, nočitev, iztržene neto cene na nočitev v preteklih letih ter primerjave s konkurenco na domačih in tujih trgih. Na teh podlagah je bila sprejeta odločitev, da je potrebno svojim gostom obogatiti ponudbo na način, da bodo lahko povečali prihodke iz naslova prodaje tujim gostom.

Po njihovem prepričanju bodo Bioterme prve terme z glamping ponudbo v Sloveniji in tudi širšem prostoru. Gre za nov turistični produkt, saj je nenavaden, izviren in z uporabo marketinških kanalov in znaka I fell Slovenia predstavlja promocijo slovenskega turizma.

Turistično naselje bo vključevalo 39 objektov
Glamping Zelena vas bo vključeval skupaj 39 objektov, od tega 24 mobilnih hišk in 15 šotorov. Pri rešitvah sledijo novim trendom v turizmu, ki vključujejo lokalne posebnosti in specifično ponudvo v kombinaciji z inovativno in izvirno zasnovo samega turističnega produkta Bioterm Mala Nedelja. Novi objekti bodo imeli tudi zunanje masažne bazene, teraso s pergolo in svoje vrtičke, naselje pa se bo nahajalo ob biološkem plavalnem bazenu s plavalno površino 380 m2. Poleg bo tudi lokal in wellness na prostem z masažnim bazenom in savno. Objekti bodo v prostor umeščeni tako, da bodo gostom zagotavljali tudi veliko mero zasebnosti. Glamping destinacija na ta način v dobro osnovno zasnovo prinaša dodano vrednost v obliki zelo drugačne in izvirne turistične ponudbe. Bioterme Mala Nedelja na ta način vstopajo v nov tržni segment, ki bo s svojo dodatno, inovativno ponudbo nagovarjal nove ciljne, preclvsem tuje goste z višjo kupno močjo.

Gradnja že poteka, junija 2017 želijo sprejeti prve goste
Investicija je vredna dobre tri milijone in pol evrov, 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev so prejeli tudi v okviru Pomurskega zakona. Gradnja se je pred dnevi že pričela, želja pa je, da bo vas zaključena maja naslednje leto in da bi najkasneje junija 2017 že sprejeli prve goste. Rožmarin se je ob tem zahvalil županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba in občinski upravi, za "izjemno podporo temu projektu, ne samo v fazi priprave projekta, ampak tudi v fazi realizacije", je poudaril.

Podjetje Segrap gradnjo izvaja s partnerjem družbo Adria Dom iz Črnomlja, ki so proizvajalci objektov, kateri bodo različnih velikosti in oblik. Podrobno predstavitev celotnega projekta si lahko ogledate tudi v spodnjem videu, priloženih pa je še nekaj fotografij, ko so po predstavitvi projekta v Ljutomeru, v Biotermah pripravili okroglo mizo Vzpostavitev sodelovanja s pobratenima mestoma Fulnek in Užice na področju turizma. Ob tem so si gostje iz omenjenih pobratenih občin tudi ogledali celoten kompleks Bioterm ter opravili skupno kosilo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo