V župniji Cezanjevci je potekal oratorij

Udeležilo se ga je 26 otrok, za katere je skrbelo 12 animatorjev

Jože Žerdin, četrtek, 11. avgust 2016 ob 10:27
Oratorij v župniji Cezanjevci

Oratorij v župniji Cezanjevci

V župniji Cezanjevci je v četrtek, 4. in v petek, 5. avgusta potekal 4. oratorij za otroke. Udeležilo se ga je 26 otrok, za katere je skrbelo 12 animatorjev. Na letošnjem oratoriju, ki je potekal pod geslom »Zdaj gre zares«, so se otroci med drugim učili skupaj z Ostržkom. Leseno lutko, kateri zaradi laganja pogosto zraste nos, v svojem življenju pa doživi veliko dogodivščin, ki ga popeljejo v težave, zato se mora naučiti, da mu bližnjice v življenju prinesejo le še več težav in da mora za srečno življenje kot priden deček vedno govoriti resnico ter pomagati drugim.

Prvi oratorijski dan so začeli z uvodnim pozdravom župnika Jožeta Kolmanka, ki je otrokom na kratko predstavil osrednje sporočilo oratorija, nato pa so ob dvigu zastave peli oratorijsko himno. Oba dni oratorija so gledali risanko o Ostržku, nato pa so se pogovarjali o bližnjicah, ki jih pogosto želimo ubrati v življenju in nam na koncu ponavadi prinesejo še več dela kot če bi sledili pravi poti. Otroci so ugotovili tudi, da se moramo za to, da dobimo denar v življenju potruditi, saj ta ne zraste, pa čeprav ga še tako zalivamo. Prav tako so ugotovili, da nam laganje in s tem dolgi nosovi, ki nam posledično »zrastejo« prinesejo dodatne težave in zaradi njih težje opravljamo določene naloge, ki se nam drugače zdijo čisto enostavne, kot na primer pitje iz kozarca.

V delavnicah so izdelovali različne zanimive izdelke, kot na primer Ostržka z migetajočimi nogami, stojalo za barvice v obliki živali in pa maske. Dodatno so dneva popestrile tudi zanimive igre, prvi dan so otroci potovali po svetu ter spoznavali različne države, na primer na Kitajskem so se poskusili pri uporabi kitajskih palčk, v Avstriji so smučali, v Nemčiji pa spoznavali njihove avtomobile. Drugi dan oratorija pa so otroke hladile težko pričakovane vodne igre. Oratorij so zaključili s sveto mašo, ki je bila v nedeljo, 7. avgusta. Pri maši so otroci sodelovali z branjem beril in prošenj, ter prepevanjem pesmi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje