Bili so črni okrog ust, pa tudi zobje in prsti

Pri DOSOR-ju so zopet pekli koruzo, vaflje, klobase…

Filip Matko Ficko, sobota, 13. avgust 2016 ob 10:42
Pečenje koruze

Pečenje koruze

DOSOR-jevki Andreja Klemenčič in Klavdija Zemljič sta na travniku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pripravili tradicionalni poletni taborni večer v petek, 12. avgusta po večerji. Bilo je to pravzaprav srečanje sedmih prijateljskih skupin, ki delujejo v DOSOR-ju. Klaudija je vsem prebrala posebej za to priložnost napisano pesem »DOSOR-jeve poetinje« Brigite Živec, za tem pa so prižgali ogenj in ker je v tem letnem času za peko najprimernejša koruza, so to v glavnem tudi počeli udeleženke in udeleženci avgustovskega večera. Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja so ob tem lahko imeli v mislih svojo mladost, ko so na paši ali ob drugih priložnostih uživali opečeno koruzo ali krompir ter pri tem bili črni okrog ust, imeli pa črne tudi vse prste in zobe. To se jim je zgodilo tudi tokrat.

Vendar pa so nekateri poleg mlade koruze potiskali v žareči ogenj še kruh na posebej pripravljenih ošiljenih palicah. Le-te je pripravil stanovalec Smiljan Homec, opečene rezine kruha pa so natrli s česnom in namazali z zaseko. Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja z levega brega reke Mure vedo, da je to »pajani krüj«.

Stanovalka Ema Matijevič je na DOSOR-jevi terasi pripravila pečico ter iz v naprej pripravljenega testa pekla vaflje. Udeleženke in udeleženci poletnega tabornega večera so si lahko vaflje obogatili še z raznimi namazi. Že istega dne popoldne pa so nekaj pečenja (klobase) že vnaprej pripravili tudi v DOSOR-jevi kuhinji za vse tiste, ki sami do odprtega ognja niso mogli.

A na DOSOR-jevi terasi so udeleženke in udeleženci poletnega večera lahko tudi zaplesali, kajti za glasbo, pesmi in ples je poskrbel DOSOR-jev prostovoljec Stanko Ilješ.


Več v Družabno