Ljubitelji starodobnih traktorjev so se družili v Bolehnečicih

12. traktorsko srečanje je privabilo preko sedemdeset starodobnih traktorjev in veliko občudovalcev premične tehnične dediščine

Branko Košti, ponedeljek, 15. avgust 2016 ob 19:10
12. traktorsko srečanje

12. traktorsko srečanje

Društvo Oldtimer Stara Gora je v nedeljo, 14. avgusta, pripravilo 12. traktorsko srečanje, tokrat pri hitro nastajajočem muzeju društva v Bolehnečicih.

Lepo vreme je privabilo številne lastnike traktorjev častitljive starosti, katerih velika večina je vzorno obnovljenih in odlično vzdrževanih, kar priča o veliki skrbi in spoštovanju lastnikov do teh kmetijskih strojev, ki so pomenili pravo revolucijo v kmetovanju po drugi svetovni vojni, tu in tam pa se je kakšen pojavil že pred vojno. Nekateri od teh strojev, kljub svojim letom, še vedno pridno služijo svojim lastnikom kot nepogrešljivi pomočniki na kmetijah. Preko sedemdeset traktorjev pa je bilo prava paša za oči, tako poznavalcev kot tudi laikov, ki so si vozila prišli pogledat. Ob številnih traktorjih pa obiskovalci niso spregledali tudi sijočih, do popolnosti urejenih in zloščenih starih koles, še starejših od traktorjev.

Redni spremljevalec tovrstnih srečanj so tudi panoramske vožnje, na katerih lastniki vozil preizkusijo zmogljivost svojih strojev, hkrati spoznavajo lepote pokrajine, prebivalcem pa omogočijo ogled svojih lepotcev kar ob njihovih domovih. Tokrat so se popeljali na relaciji Bolehnečici - Kokoriči - Logarovci - Gajševci - Radoslavci - Precetinci - Bolehnečici.

Pred odhodom na pot je udeležence pozdravil in jim zaželel prijetno vožnjo župan Občine Sveti Jurij Miroslav Petrovič.


Več v Družabno