Na praznično jutro, krepko pijana čelno trčila

Ormoški policisti so med podaljšanim vikendom imeli polne roke dela - sosedski spori, vožnje pod vplivom alkohola, prometne nesreče, ...

Prlekija-on.net, torek, 16. avgust 2016 ob 12:38
Ormoški policisti so med podaljšanim vikendom imeli polne roke dela

Ormoški policisti so med podaljšanim vikendom imeli polne roke dela

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, 12. avgusta, do 7:00 ure, 16. avgusta, obravnavali številne dogodke, prepire, sosedske spore, vožnje pod vplivom alkohola, prometne nesreče, ... Objavljamo nekaj od teh.

Tako so v petek, 12. avgusta, okoli 12. ure bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Humu pri Ormožu. Zaradi izrečenih groženj in žalitve je bil kršitelju na kraju izdan in vročen plačilni nalog po Zakonu o prekrških zoper javni red in mir (ZJRM-1). Ob 21.35 so v Loperšicah opravili intervencijo v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora, izrečenih groženj in prerivanja med kršiteljem in naznaniteljem. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Voznika vozila pod vplivom alkohola
V soboto, 13. avgusta, so ob 18.40 bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Miklavž pri Ormožu kjer se je neznani voznik zaletel v gasilski dom. Z zbiranjem obvestil je bil povzročitelj izsleden ter mu je bil izdan plačilni nalog. Ob 21.27 so v naselju Senčak začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola, ob 23.06 pa so v naselju Koračice začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Proti obema sledi ustrezen ukrep.

Soseda ujezilo rezanje žive meje
V nedeljo, 14. avgusta, so ob 6:30 bili obveščeni, da v Mihovcih po vozišču hodi pijana oseba. Po pregledu terena le-ta ni bila izsledena, ob 08:06 pa je občan klical na policijsko postajo, da mu sosed katerega pozna, moti posest, tako, da hodi po njegovi parceli, ko reže svojo živo mejo. Napoten je bil na civilno pravdo.

Ob 14:23 so bili napoteni v Mihovce, kjer je med osebama prišlo do spora pri tem pa je eden drugemu grozil tudi z izvijačem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Grožnje, za kar je bil s strani oškodovanca sprejet predlog za kazenski pregon. Osumljenca bodo s kazensko ovadbo ovadili na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, ob 17:42 pa so bili napoteni v Svetinje, kjer je prišlo do spora in groženj v družinskem krogu. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18:06 so bili obveščeni, da po glavni cesti od Cvetkovcev proti Ormožu vozi kolesar, ki vozi po sredi vozišča levo in desno ter ogroža sebe in druge udeležence v prometu. Ugotovljeno je bilo, da je bil kolesar pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 19.05 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Humu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so podani elementi kaznivega dejanja »Nasilje v družini«. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku in v nadaljevanju sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Pod vplivom alkohola čelno trčila
V ponedeljek, 15. avgusta, pa so ob 5:08 bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče, kjer sta bili udeleženi dve vozili. Vzrok nesreče je bila nepravilna stran vožnje, posledica pa čelno trčenje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, obema pa začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, saj je povzročitelj imel v organizmu 1,32 mg/l, udeleženec pa 0,61 mg/l alkohola.


Več v Črna kronika