Maša v Šalincih množično obiskana

Osemnajst let je minilo od tedaj, ko je bila zgrajena kapelica v počastitev svetnika Antonu Martinu Slomšku

Prlekija-on.net, torek, 16. avgust 2016 ob 17:36
Maša v Šalincih

Maša v Šalincih

Tradicionalno se vaščani Šalincev vsako leto zadnjo nedeljo pred praznikom »Marijinega vnebovzetja« zberejo pri vaški kapelici, ki so jo zgradili sami. Osemnajst let je minilo od tedaj, ko je bila zgrajena kapelica v počastitev svetnika Antonu Martinu Slomšku. Vsako leto pa je maša namenjena za vse žive in pokojne naše vasi po namenu Šmarničarjev.

Letošnja udeležba je bila zelo številčna in pokriti prostor za kapelo je bil kar premajhen za vse, ki so se udeležili maše in želeli izogniti močnemu soncu. Mašo je Križevski gospod župnik Štefan Vinkovič popestril z zelo življensko, strpno in razumevajočo pridigo, ki bi ji moral prisluhniti marsikateri naš politični veljak. Po maši pa je sledilo prijetno druženje krajanov ob polnih mizah dobrot, ki so jih pripravile pridne roke nekaterih za delo vedno pripravljenih vaščanov.

Tokrat je sama priprava prizorišča terjala več dela. Ravno pred našim praznikom, so se delavci vzdrževalca ceste odločili ob kapelici razkopati zemljišče, postaviti temelje in položiti asfaltno prevleko. No to delo jim ni ravno uspelo, saj so temelje vgradili na napačnem – neuporabnem mestu. Zato so morali v tem zadnjem tednu napako popraviti, a za prevleko so pripeljali hladen asfalt, ki ga z ročno »žabo« pač niso uspeli dobro izravnati in bo potrebno ponovno popravilo. Kljub vsemu je nekaj vaščanov pljunilo v roke in uspelo prostor okoli kapele primerno in pravočasno urediti.

Janče


Več v Kultura in izobraževanje