Rokometaši končali nastope, s tem tudi edini prleški predstavnik na OI

Ormožan Marko Bezjak - Bezo je na OI v slovenski rokometni reprezentanci odlično nastopil, ki žal po četrtfinalnem porazu proti Dancem potuje domov

Prlekija-on.net, četrtek, 18. avgust 2016 ob 10:52
Selfie Bezjaka na otvoritvi OI v Riu, foto: FB Marko Bezjak-Bezo

Selfie Bezjaka na otvoritvi OI v Riu, foto: FB Marko Bezjak-Bezo

Slovenskim rokometašem se na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ni uspelo uvrstiti v polfinale, kjer bi se borili za medaljo. V četrtfinalu so morali s 37:30 priznati premoč Dancem.

Slovensko reprezentanco je odlično zastopal tudi Ormožan Marko Bezjak, prvi olimpijec iz občine Ormož in edini predstavnik iz Prlekije v Riu, ki je svoje prve rokometne korake naredil v Ormožu ter v začetku svoje kariere nosil dres RK Jeruzalem Ormož.

Slovenija je četrtfinalno tekmo dobro začela, prvi gol pa je dosegel prav Bezo, kot je Bezjakov vzdevek. Do konca je Bezjak dosegel šest golov in bil skupaj z Blažem Jancem najboljši strelec na tekmi, kar je bilo žal premalo za razigrane Dance in Slovenija tako potuje domov.

Bezjak na OI dosegel 20 golov
Slovenija se je v Riu najprej pomerila z Egiptom in jih premagala s 27:26 (Bezjak 7 golov), nato je premagala Brazilijo z 31:28 (Bezjak 1 gol), sledila še je zmaga proti Švedski z 29:24 (Bezjak brez gola) ter poraz proti Nemcem s 25:28 (Bezjak 4 gole) in v zadnji tekmi skupine še zmaga proti Poljakom s 25:20 (Bezjak 2 gola). Slovenci so nastope v skupini B končali s štirimi zmagami na drugem mestu, s čimer so njihovi četrtfinalni nasprotniki bili Danci, tretji v skupini A, ki pa so nato bili žal premočni s 30:37 (Bezjak 6 golov).

Bezjak je na Facebooku ob porazu zapisal, da je ob tem igralcem najtežje ter se zahvalil vsem navijačem in še posebej svoji ženi, ki mu vedno stoji ob strani.



Več v Šport