Mark razveselil seniorke in seniorje DOSOR-ja

Mladi pevec iz Bakovec ima najnovejšo pesmico »Vroče«

Filip Matko Ficko, sobota, 20. avgust 2016 ob 10:04
Mark Tivadar v DOSOR-ju

Mark Tivadar v DOSOR-ju

Na tretji četrtek, pripravijo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, tradicionalni seniorski večer. Gre za druženje ob glasbi, petju, plesu ter pripovedovanju zgodb in šal. Za dobro organizacijo skrbita voditeljici teh srečanj, Marija Erveš kot DOSOR-jeva prostovoljka in Tatjana Geč iz DOSOR-ja. Seveda pa poskrbita še za izvajalca oziroma izvajalce glasbe. Pri izbiri avgustovskega izvajalca sta imeli res »srečno roko«.

Kajti v domovih za starejše, kar je vsekakor treba »obesiti na veliki zvon«, rad nastopi tudi mladi muzikant Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti. V radenskem DOSOR-ju je zelo uspešno nastopil že nekajkrat. In to se je zgodilo tudi v četrtek, 18. avgusta zvečer, saj je za njegov sigurni nastop poskrbel kot siguren voznik kar njegov dedek Slavko Varga.

V poletnem večeru je na DOSOR-jevi terasi zvezda večera vsekakor bil »one man band« Mark Tivadar. Prav na ta dan je predstavil svojo novo pesmico z naslovom »Vroče«. Sam je avtor besedila, aranžma in posnetek pa so mu izdelali v Studiu Tomiton v Kidričevem, ki ga vodi Tomi Valenko. Pripravil je Mark tudi novo narečno pesmico »Rejdno me je fino« (izšla je sredi julija letos !), največ uspeha pa vsekakor »žanje« s pesmijo »Veselica«, ki jo je predstavil sredi letošnjega februarja. Ob tem naj zapišemo, da je na tekmovanju »Polka majolka« v Podčetrtku Mark osvojil tretje mesto.

Do konca meseca avgusta Mark vsak petek zvečer po 18. uri igra in poje v Pizzeriji Lopert »Mama mia« v Dokležovju. Že danes (19. avgusta) popoldne ob 16. uri bo nastopil na Jeruzalemu, jutri zvečer v gostišču »Erika« na Vaneči, naslednjo nedeljo (21. avgusta) pa bo igral na večji prireditvi (proščenju) v Dokležovju. Tedaj bo tudi predstavil svojo najnovejšo pesem »Vroče«. Vemo pa tudi, da bo letošnji silvestrski večer Mark zopet nastopil v Švici. Tam je namreč uspešno nastopil konec lanskega ter v začetku letošnjega leta.

V DOSOR-ju je kar tri ure, od 18. do 21. ure, Mark skrbel za prijetno glasbeno vzdušje starejših. Ob zvokih njegovih klaviatur in zapetih pesmih je nekaj parov obiskovalcev tudi zaplesalo, nekateri so pritegnili s petjem, a nekateri le s ploskanjem. Je pa petja več bilo, ko je Mark zaigral znane ljudske melodije na harmoniko. Stanovalka Ema Matijevič je kot tradicionalna sponzorka seniorskih večerov prispevala pecivo, ni pa manjkal niti kozarček vinske kapljice za vsakega izmed udeležencev zabavnega družabnega večera, ko se je na zaključku kar Mark sam zahvalil vsem za vabilo ter jim v slovo zapel pesem »Adios amor«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno