Na vseh sedmih dirkah zmaga pripadla domačemu KK Ljutomer

Pokal Pomurskega sejma je pripadel Rožletu z Brankom Seršenom, kvalifikacije za državno prvenstvo triletnih kasačev pa Fenomeni z Jernejem Slavičem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. avgust 2016 ob 19:52
Pokal Pomurskega sejma, foto: sejem AGRA

Pokal Pomurskega sejma, foto: sejem AGRA

V sklopu 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA so na hipodromu v Ljutomeru pripravili kasaške dirke, kjer so se kasači pomerili na sedmih dirkah in prav na vseh so zmagali člani domačega Kasaškega kluba (KK) Ljutomer. Med drugim je bila izvedena tudi dirka za pokal Pomurskega sejma, v kateri so se merili štiriletni ljutomerski kasači.

Na 2.100 metrov dolgi stezi je slavil Rožle s članom Kasaškega kluba (KK) Ljutomer Brankom Seršenom. Rožle je zabeležil kilometrski čas 1:17,8. Drugo mesto je osvojil Artis (David Antolin, KK Ljutomer), tretje pa Apičo (Janez Štremfelj, Komenda).

Pokal zmagovalcu ter medalje za najboljše tri v dirki za pokal Pomurskega sejma sta v imenu predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca podelila podpredsednik vlade in pokrajinski minister za gospodarstvo in turizem Avtonomne pokrajine Vojvodine Ivan Đoković in predsednik KK Ljutomer Janez Slavič.

Izvedene so bile tudi kvalifikacije za državno prvenstvo triletnih kasačev, ki bo potekalo 3. septembra v Stožicah. Zmagala je Fenomena z Jernejem Slavičem iz KK Ljutomer, v cilj pa sta prišla le še Lušt (Vlado Žnidarič, KK Ljutomer) in Louise Luna (Janko Sagaj, KK Ljutomer), ki so si preko kvalifikacij zagotovili nastop na prvenstvu.

Vse podrobne rezultate najdete tukaj.


Več v Šport