Vinska kapljica močnejša od rakije

V Gornji Radgoni so se za žogo v ŠRC Gornja Radgona podili vinarji, glasbeniki in gostje iz Kisiljeva (Veliko Gradište) v Srbiji

Prlekija-on.net, torek, 23. avgust 2016 ob 20:57
Vinska reprezentanca Slovenije, foto: sejem AGRA

Vinska reprezentanca Slovenije, foto: sejem AGRA

Ob zaključku četrtega dne 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni so se za žogo v ŠRC Gornja Radgona podili vinarji, glasbeniki in gostje iz Kisiljeva (Veliko Gradište) v Srbiji. Ljubitelji nogometa so spremljali tri zanimive tekme (2 x 20 minut), čast prvega udarca žoge s centra pa je pripadel aktualni Vinski kraljici Slovenije Sari Stadler.

V prvi tekmi se je Vinska reprezentanca Slovenije pomerila proti članom nogometnega kluba Dunavac. Srbski nogometaši, ki prihajajo iz vasi z vsega 700 prebivalci in so številni tudi proizvajalci odlične srbske rakije, niso bili dorasel tekmec vinarjem, ki so slavili s 4:0 (strelci: M. Vračko, Leber Vračko, Ščurek, Hlebec). Vinarji so se nato v drugi tekmi pomerili z glasbenimi zvezdami in prav tako slavili, tokrat z 2:0 (M. Vračko, Leber Vračko). V zadnji, tretji tekmi so glasbeniki goste iz Srbije premagali s 3:1 (Potrebuješ 2, Zupan; Rakitić).

Za Vinsko reprezentanco Slovenije so nastopili: Jure Stegne, Marko Toplak, Borut Prapotnik, Matej Hlebec, Matej Vračko, Tomaž Ščurek, Jan Kramberger, Jure Veber, Bogomir Valdhuber, Marko Cesar, Gregor Leber Vračko, Matej Rebernišek, Danilo Steyer, Robi Senekovič, Danilo Vračko in Robi Fišer.

Za Reprezentanco estradnikov Slovenije (R.E.S) – glasbene zvezde so nastopili: Jani Jerant (Agencija 19, Epifat), Rafael Zupanc (Raf, Banhof), Jože Potrebuješ (Čuki), Primož Lajovic (Avven), Dejan Zupan (Ansambel Saša Avsenika), Miha Gorše (Muff), Dorian Granda (Muff), Miha Recelj (Nuša Derenda), Štefan Kokalj (Artenigma, Flirt), Lovro Sadek (Poskočni muzikanti), David Pimožič (Peški oktet), Domen Sajbert (Duo Vaginos) in Čazim Šabotič (trener).


Več v Šport