MasterChef Darko se je potepal po Prlekiji

Med drugim je obiskal svojo sotekmovalko v šovu MasterChef Slovenija Anko Alt v Pristavi, na Turistični kmetiji Hlebec na Kogu pa je za goste pripravil večerjo

Prlekija-on.net, torek, 30. avgust 2016 ob 20:06
Darko je na Turistični kmetiji Hlebec na Kogu za goste pripravil večerjo

Darko je na Turistični kmetiji Hlebec na Kogu za goste pripravil večerjo

Minuli konec tedna se je Darko Klemen, ki je zmagal v letošnji sezoni kuharskega šova MasterChef Slovenija, mudil v Prlekiji. Med drugim je v Pristavi pri Vrtnarstvu Alt obiskal svojo sotekmovalko v šovu Anko Alt, v petek zvečer pa je na Turistični kmetiji Hlebec na Kogu za goste pripravil večerjo.

Tam je kot "pozdrav iz kuhnje" pripravil koruzni čips z zajčjo pašteto in jurčki, kot hladna jed je sledila solata iz ajdove kaše in mariniranega krapa s šparglji in paradnižnikovo marmelado, za toplo predjed pa zajčja obara s skutino-bučnim raviolom in zelenjavo narezano na kocke. Za glavno jed je sledila govedina z zelišči in kremo iz dimljenega česna, hrustljavo čebulo, omako iz balzamičnega kisa ter rdečega vina s sotirano zelenjavo, za sladico pa še prekmurska gibanica v kozarcu s sladoledom iz kislega mleka.

Naslednji dan se je med drugim ustavil tudi v Ljutomeru, v piceriji Zvezda, kot pa lahko vidite na spodnjih fotografijah je Darko v Prlekiji ob delu tudi zelo užival.


Več v Družabno