Stanovalci radgonskega DSO in njihovi svojci uživali na poletnem pikniku

Ob kulinaričnih dobrotah še hladno pivo in sokovi

Prlekija-on.net, četrtek, 1. september 2016 ob 13:23
Piknik v DSO Gornja Radgona

Piknik v DSO Gornja Radgona

V radgonskem domu starejših občanov (DSO) je ob izteku avgusta bilo nadvse veselo. Za stanovalce in njihove svojce so namreč organizirali že 2. poletni piknik. Dobro razpoloženim udeležencem se je pridružilo tudi nekaj zaposlenih. Ob lepem vremenu, dobrotah iz domske kuhinje ter prijetnim vonjem po klobasicah in perutničkah z žara, se je prileglo hladno pivo in sadni sokovi.

Kot je v pozdravnem nagovoru povedal direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, je tokrat dogajanje bilo malce drugačno. Vse prisotne je namreč zabaval pravi, pravcati ansambel. Andrej Vreča, ki je tudi sicer prostovoljec v Domu, saj s svojo harmoniko skoraj vsakodnevno razvaja stanovalce, je povabil k sodelovanju še svoje glasbene prijatelje. Tako so se mu pridružili: Milan Klemenčič ml. - klarinet, Božo Cvetrežnik - kitara, Franc Lovrenčič - trobenta, Branko Smrtnik - kontrabas in Gabriel Dieber - bariton. Poleg dveh Radgončanov so bili trije člani iz Maribora in eden iz sosednje Avstrije, torej je bila zasedba mednarodna. Vsi glasbeniki so člani veteranskih orkestrov in tako je nastala ideja, da skupaj zaigrajo v taki zasedbi ob raznih priložnostih. Njihov repertoar obsega poleg narodno – zabavnih skladb še kopico znanih vedno zelenih melodij. Ob tej priložnosti sta se jim pridružili še pevki Alenka Regoršek in Štefka Divjak ter pritegnili k petju narodnih pesmi in nekaterih znanih skladb, marsikaterega stanovalca doma.

"Bilo je veselo, kot že dolgo ne", so ugotavljali številni prisotni. Na plesišču se je zavrtelo nekaj parov in vse do poznih popoldanskih ur je potekala prava poletna zabava, ki se je bodo mnogi še dolgo spominjali. In to je, kot je dejal mag. Žula, najpomembneje saj je piknik in zabava bil pripravljen za stanovalce in njihove svojce.


Več v Družabno