Kolesar trčil v drevo in se huje telesno poškodoval

Huje se je v drugi prometni nesreči poškodovala tudi potnica na traktorski prikolici, ki je padla z nje, na njo pa še krožna žaga

Prlekija-on.net, četrtek, 1. september 2016 ob 20:12
Kolesar je z reševalnim vozilom bil prepeljan v SB Ptuj

Kolesar je z reševalnim vozilom bil prepeljan v SB Ptuj

V sredo, 31. avgusta, okoli 16.50 je 59-letni moški vozil žensko kolo po klancu navzdol v Svetem Tomažu. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je zapeljal na bankino, od tam v jarek in nato trčil v drevo. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v SB Ptuj.

V prometni nesreči je bil udeležen sam, policisti pa mu bodo vročili plačilni nalog.

Padla s traktorske prikolice in se hudo telesno poškodovala
Pkoli 19.30 pa je 36-letni moški vozil kmetijski traktor po lokalni cesti v kraju Brezovec v občini Cirkulane, iz smeri Pestik proti Korenjaku. Kmetijskemu traktorju je bila pripeta traktorska prikolica, na kateri se je peljala njegova 59-letna mati. Ko je med vožnjo po klancu navzgor pripeljal v levi ovinek, se je tovor na prikolici - krožna žaga nagnila desno, kjer je stala ženska. Zaradi nagiba je ženska med vožnjo padla s prikolice na cesto, na njo pa tudi krožna žaga. Ob tem se je hudo telesno poškodovala.

Z reševalnim vozilom so poškodovano žensko z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel traktorist v organizmu 0,21 mg/l alkohola (brez upoštevane tolerance), kar je še dovoljeno.

Policisti bodo traktorista kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zaletel se je v avtobusno postajališče
V četrtek, 1. septembra, okoli 8. ure pa se je v Novi vasi pri Markovcih, občina Markovci, voznik z osebnim vozilom zaletel v avtobusno postajališče. Gasilci PGD Ptuj so na vozilu odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče.


Več v Črna kronika