Likovna kolonija štajerskih in primorskih slikarjev

Malo so se družili in malo ustvarjali

Prlekija-on.net, petek, 2. september 2016 ob 14:50
2. štajersko-primorska likovna kolonija

2. štajersko-primorska likovna kolonija

Od 25.8. do 28.8. 2016 je v Izoli potekala druga likovna kolonija štajersko-primorske naveze slikarjev, ki se je je udeležil tudi priznani Maksimiljan Sternad-Milč. Ostali prisotni so še bili: Vidka Borko, Ivo in Marinka AS, Albina Kragelj, Olga Zehaf, Zdravko Červ, Janez Ovsec, Benjamin Žnidaršič, Stanislav Lukič-Luka, Maja Alessio, Milivojka Cerar, Ana Volčič, Binca Lomšek, Dorica Benčič, Danica Vodovnik.

Bistvo kolonije je slikarsko druženje in letošnje jim je prineslo ogromno pozitivne energije pa tudi novih navez. Albina Kragelj iz Radencev je kolonijo organizirala skupaj z Olgo Zehaf iz Apač. Da pa se vendarle ne bi samo družili, so v petek tudi ustvarjali. Za prizorišče so si izbrali kmetijo Valterja Klobasa, ki jih je gostil že drugo leto. Slikarji so imeli pri izbiri teme proste roke. Ker pa je s kmetije prekrasen pogled na Izolo in morje, so nekateri našli navdih prav na njem, med njimi tudi Maksimiljan Sternad katerega mojstrovine krasijo najpomembnejša kabineta v državi, predsedniškega in premierjevega in razstavlja v prestižnih španskih in pariških galerijah. Med njimi je bil tudi priznani glasbenik-slikar Ivo AS, ki je poskrbel tudi za glasbeno vzdušje.

Slike, ki so nastale, so razstavljene v galeriji RTV Koper-Capodistria, za kar gredo zasluge režiserki Maji Alessio.

Albina Kragelj napoveduje, da bodo prihodnje leto kolonijo ponovili. Še pred tem pa bodo organizirale kolonijo primorske udeleženke in same pripravile srečanje ter nanj povabile štajerske slikarje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje