Glasbeni večer s Felicito Heric Taškov v DSO Ljutomer

Spremljali so jo soprog Ciril ter hčerke Hana, Iva, Urška in najmlajša Tinka

Prlekija-on.net, petek, 2. september 2016 ob 16:54
Felicita Heric Taškov v DSO Ljutomer

Felicita Heric Taškov v DSO Ljutomer

V okviru poletnih večerov, ki potekajo ob sredah v DSO Ljutomer, so stanovalci in tudi zunanji obiskovalci v sredo 31.8.2016 lahko uživali v pevsko instrumentalnem nastopu Felicite Heric Taškov in njenih treh hčera. Ga. Felicita je glasbenica, profesorica flavte na Glasbeni šoli v Murski Soboti in zborovodkinja, ki zmeraj znova ve presenetiti s svojo ustvarjalnostjo, kreativnostjo, predvsem pa s svojim srčnim odnosom do glasbe, za kar je prejela že mnoga priznanja in pohvale.

V DSO Ljutomer je nasmeh v očeh in sonce v dlaneh prinesla celotna njena družina, spremljali so jo namreč soprog Ciril ter hčerke Hana, Iva, Urška in najmlajša Tinka. Družinsko glasbeno skupino, ki je nastopila, so sestavljaje poleg ge. Felicite tudi Hana, stara 12 let, ki igra violino in klavir, Iva, ki obiskuje tretji razred in igra flavto ter Urška, učenka drugega razreda, ki igra harmoniko.

V prvem delu koncerta so obiskovalci prisluhnili klasični glasbi, drugem delu sta se mami in sestri pridružili še Iva in Urška z različnimi glasbili ter večglasnim petjem predvsem ljudskih pesmi, v tretjem delu pa je bila interpretiranih nekaj modernih melodij. Dogodek je z izbranimi besedami povezovala ga. Olga Majcen.

Stanovalci so nastopajoče nagradili z več aplavzi, vodstvo doma pa jim je v zahvalo podarilo priložnostna darila. Vsi skupaj pa so se posladkali z domačimi pogačami in sokom.

Naslednji poletni večer, to je v sredo 7.9.2016, ob 18.00 uri, ki je odprt tudi za javnost, bodo gostje DSO Ljutomer člani Kulturnega društva prleške babice oz. Kvartet Jeruzalem z recitatorkama.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje