Adrenalinska vožnja terenskih vozil čez različne vzpetine in prepreke

Društvo ljubiteljev terenskih vozil ARO Trnje obeležilo 20-letnico obstoja in delovanja

Jože Žerdin, torek, 6. september 2016 ob 19:14
Tekmovanje terenskih vozil v Trnju

Tekmovanje terenskih vozil v Trnju

Pred 20 leti je bilo v Trnju v občini Črenšovci ustanovljeno Društvo ljubiteljev terenskih vozil ARO, ki ga vodi Jože Sarjaš. Ob tej častitljivi obletnici društva so se člani društva potrudili in na prireditvenem prostoru za tekmovanje terenskih vozil pripravili meddruštveno tekmovanje lastnikov terenskih vozil iz celotne Slovenije. Kot gostje voženj po različnih vzpetinah in preprekah so se udeležili tudi tekmovalci iz sosednje države Avstrije.

Sicer pa so tekmovalci s terenskimi vozili prikazali kaj vse zmorejo njihova terenska vozila, kajti ta dan je na prireditvenem prostoru v Trnju dišalo po bencinskih in dizelskih hlapih. Tekmovalci so namreč tekmovali v programu tekmovanja OFF ROAD. Obiskovalci so kljub vročemu popoldnevu uživali v tekmovanju terenskih vozil, kajti za nekatere tekmovalce je bila vožnja čez različne ovire in prepreke dokaj zahtevna, saj so svoje znanje in izkušnje pokazali v vožnji po vzpetinah, delno tudi v blatu in prahu. Opravljenih je bilo šest zahtevnih voženj in ob koncu so najboljšim podelili priznanja in pokale.

Za obiskovalce pa je bila vredna ogleda vožnja otroške ekipe, ki se je preizkusila v štirikolesnikih in vlečenje terenskega vozila z vrvjo, ko je moralo pet močnih mož premagati vožnjo terenskega vozila. Sicer pa društvo na vseh tekmovanjih in vožnjah po cestah daje poseben poudarek varnosti, pri čemer lastnike osebnih vozil poučuje kako je potrebno terensko vozilo voziti ali z njim tekmovati. Ob tej priložnosti so se poleg različnih terenskih vozil na prireditvenem prostoru predstavila še slovenska vojska in policija, ki sta za obiskovalce predstavili svoja vozila, opreme in pomen, ki ga izvajajo pri opravljanju nalog na področju varovanja mej, preprečevanju ilegalnih prebegov čez mejo, meritve hitrosti na cestah in avtocestah itd. Skratka ta dan je bilo v Trnju za vsakega nekaj tako s področja varstva varne vožnje, kakor poučevanju in izobraževanje vojakov in policije.


Več v Družabno