Milan Brglez na obisku v Prlekiji

Dr. Milan Brglez bo danes na slavnostni občinski seji občine Križevci slavnostni govornik, obisk pa bo izkoristil za ogled več podjetij in ustanov ter se srečal s številnimi posamezniki in društvi v ljutomerski in križevski občini

Prlekija-on.net, petek, 9. september 2016 ob 12:52
Milan Brglez v Ljutomeru

Milan Brglez v Ljutomeru

V petek, 9. septembra, se v Prlekiji, natančneje v občinah Ljutomer in Križevci, mudi predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Milan Brglez. V občini Križevci praznujejo svoj 18. občinski praznik, kjer je danes na slavnostni občinski seji Brglez tudi slavnostni govornik, ob tem pa bo obisk izkoristil za ogled več podjetij in ustanov ter se srečal s številnimi posamezniki in društvi v omenjenih občinah.

Dopoldan je prispel v Ljutomer pred Gimnazijo Franca Miklošiča, kjer so ga pričakali poslanec Državnega zbora mag. Aleksander Kavčič, koordinator SMC občine Križevci Mitja Kos, predsednica LO SMC Murska Sobota Ksenija Flegar, ravnatelj GFML Zvonko Kustec ter profesor Jernej Jakelj.

Ravnatelj gimnazije je najprej vse povabil v svojo pisarno na pogovor, nakar se je Brglez pridružil dijakom, ki so izvedli simulacijo delovanja državnega zbora, sam pa je pri tem opravil svojo vlogo predsednika DZ. Dijaki so debatirali na temo Volilna pravica že pri 16-ih.

Po obisku GFML sledi še obisk podjetij, kjer se bo srečal z zaposlenimi. Najprej obisk podjetja Tondach v Borecih, kjer si bo ogledal proizvodnjo, nato si bo v podjetju Cornus d.o.o. ogledal vrtnarijo, v Mlinu Stajnko v Gajševcih pa bo sledil ogled mlina.

Po ogledu mlina se bo podal nazaj v Ljutomer, kjer se bo v gasilskem domu srečal z gasilci ter Gasilsko zvezo Ljutomer in Križevci, potem pa se bo podal na Dvorec Jeruzalem, kjer se bo srečal še z Društvom vinogradnikov in ljubiteljev vina, vinsko kraljico, enologi in ostalimi vinogradniki.

Zvečer se bo udeležil slavnostnega dogodka občinskega praznika občine Križevci, kjer bo slavnostni govornik, obisk pa bo zaključil z druženjem s člani pomurskih lokalnih odborov SMC Ljutomer, SMC Murska Sobota, SMC Gornja Radgona in SMC Lendava v gostišču Zorko v Borecih.

Več o obisku vseh lokacij ter vtisih predsednika DZ ob obisku Prlekije pa bomo objavili v nedeljo, spodaj pa je nekaj utrinkov prihoda v Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje