V ekipi Peter Podlunšek Racing pretreseni ob izgubi sotekmovalca in prijatelja

V helikopterski nesreči na avstrijskem Koroškem se je smrtno ponesrečil Hannes Arch

Prlekija-on.net, petek, 9. september 2016 ob 13:33
Hannes Arch, v ozadju Peter Poslunšek, foto: Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

Hannes Arch, v ozadju Peter Poslunšek, foto: Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

Iz ekipe Peter Podlunšek Racing so se oglasili z žalostno novico - "včeraj zvečer je naš prijatelj, sotekmovalec, velik športnik in vzornik Hannes Arch izgubil življenje v helikopterski nesreči na avstrijskem Koroškem", so ob tem zapisali.

Hannes je pogosto letel v njemu tako ljubih gorah in najvišje gorske koče oskrboval z življenjskimi dobrinami. Alpinist in pilot je čez vse v življenju ljubil dvoje: gore in letenje, in prav tam se je, s trkom v steno okrog 21. ure včeraj zvečer, začelo njegovo drugačno potovanje. Z njim je bil še 62-letni Nemec, ki jo je skupil s težjimi poškodbami, za Hannesa pa je pomoč ob 4.30 uri danes zjutraj žal prišla prepozno.

Svet Hannesa Archa danes pozna predvsem po njegovi neverjetni karieri v svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race, a avstrijski supešportnik je bil mnogo več kot le pilot. V mlajših letih se je uvrščal med vodilne svetovne alpiniste ter plezalce, v zgodovino pa se je zapisal tudi kot eden prvih akrobatskih padalcev ter glava projekta Red Bull X-Alps. Nekaj let je na graški univerzi predaval šport, nato pa leta 2007 kot meteorit pristal v zračnih dirkah. Sezono je začel kot novinec leta, naslednje leto pa že postal svetovni prvak. V letih 2009, 2010 in 2014 je sezono zaključil kot podprvak, lansko leto je v zrak dvignil bronasto odličje, letos pa je bil ponovno eden od glavnih favoritov za zmago.

"Hannes Arch je imel posebno energijo, neverjetno voljo in velik smisel za humor. Dobrega prijatelja in neusmiljenega nasprotnika se bo ekipa Peter Podlunšek Racing spominjala z velikim spoštovanjem in toplino v srcu. Za Hannesom bo ostala praznina, ki jo je nemogoče zapolniti in kar težko si predstavljamo, da na naslednji dirki ne bo več hangarja s številko 22, kjer se je okrog Hannesa vedno trlo ljudi.
Naše misli so z njegovo družino, prijatelji, ekipo in njegovim dekletom Miriam", so ob tem še zapisali v ekipi Peter Podlunšek Racing.


Več v Črna kronika