Delavci migranti so se spomnili na kolegico, delavko migrantko, ki je storila samomor

Z mirno položitvijo nageljčkov pred FURS Maribor so se poklonili spominu na kolegico, delavko migrantko, ki je ob prejetju položnice s strani FURS-a, zaradi obupa nezmožnosti plačila, izhod videla le v samomoru

Prlekija-on.net, sobota, 10. september 2016 ob 23:24
Delavci migranti pred FURS položili nageljčke

Delavci migranti pred FURS položili nageljčke

"V Sindikatu delavcev migrantov Slovenije nam je mar, kar počnejo politiki s svojimi restriktivnimi potezami. Padajo življenja. In ni prav," so sporočili iz sindikata, zato so se udeležili akcije Prekolesarimo svet in z mirno položitvijo nageljčkov pred FURS Maribor poklonili spominu na kolegico, delavko migrantko, ki naj bi ob prejetju položnice s strani FURS-a, zaradi obupa nezmožnosti plačila, izhod videla le v samomoru. "Obenem je to dokaz, da želimo dialog in mirno, predvsem pa enakopravno rešitev", so še dodali.

Po mirni položitvi nageljčkov je ob 15. uri v UŠC Leona Štuklja v Mariboru potekal vseslovenski shod o problematiki delavcev migrantov. "Shod je bil informativne narave in je nosil isto sporočilo kot omenjeni svetovni dan, ki letos poteka pod geslom Povezanost. Pogovor. Skrb., saj smo delavci migranti zaradi mačehovskega odnosa države in izživljanja dacarjev tudi velikokrat na robu obupa". Vsi zbrani v dvorani so bili enotni: ne želimo privilegijev, zahtevamo enakost!

Kot poroča časnik Večer, naj bi pri umrli delavki migrantki šlo za mati samohranilko iz Prekmurja, staro okrog 50 let, ki je delala v avstrijskem tekstilnem podjetju. Ta naj bi od FURS-a prejela položnico za plačilo približno 5.000 evrov davka.


Več v Kultura in izobraževanje