Medeni zajtrk v Vrtcu Ljutomer

Medeni zajtrk v Vrtcu Ljutomer ob vseslovenski akciji Dan slovenskega medu

Dejan Razlag, petek, 20. november 2009 ob 10:22
Podžupan Jože Klemenčič z otroki ob medenem zajtrku

Podžupan Jože Klemenčič z otroki ob medenem zajtrku

V petek, 20. novembra so v Vrtcu Ljutomer ob vseslovenski akciji Dan slovenskega medu, pripravili medeni zajtrk za vse otroke vrtca. Vrtec je obiskala tudi medena kraljica Nataša Bukovec ter podžupan občine Ljutomer Jože Klemenčič, ki je pozajtrkoval skupaj z otroki. Po vrtcih po celotni Sloveniji so že od ponedeljka, 16. novembra potekale različne dejavnosti, s katerimi so promovirali med, kot pomembno zdravo živilo.

Otroci so tako na ogled postavili svoje risbe čebel, se posladkali z medenim zajtrkom ter pripravili medeni napitek, kuharice vrtca Ljutomer pa so se posebej potrudile in ob tej priložnosti pripravile medeno pito.

Ker je za prihodnost slovenskega čebelarstva izjemno pomembna ozaveščenost javnosti o pomenu čebele in čebeljih pridelkov so se na Čebelarski zvezi Slovenije odločili, da vsako leto organizirajo dobrodelno-izobraževalno akcijo. Med je odlično hranilo in ga v svojih smernicah zdrave prehrane za vrtce in šole priporoča tudi Ministrstvo RS za zdravje. Slovenski čebelarji pridelujejo varen in kakovosten med ter ostale čebelje pridelke, zato so se odločili, da v sklopu akcije vsem vrtcem v Sloveniji za zajtrk podarijo med, ki so ga pridelale čebele članov Čebelarske zveze. Akcija poteka že tretjo leto zapored pod imenom "En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v naših vrtcih".


Več v Najmlajši