Luther King slavil na spominski dirki Franca Zorka

Osrednja dirka je bila Velika nagrada Občine Križevci in spominska dirka Franca Zorka, kjer je nastopilo osem povabljenih konj, slavil pa letošnji zmagovalec slovenskega kasaškega derbija Luther King z Jožetom Sagajem ml.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. september 2016 ob 16:37
Luther King, Jože Sagaj ml. in Slavko Makovec

Luther King, Jože Sagaj ml. in Slavko Makovec

V nedeljo, 11. septembra, so v Ljutomeru v sklopu praznovanja 18. praznika Občine Križevci potekale kasaške dirke. Kasači so se pomerili v šestih preizkušnjah, od tega so štiri dobili člani Kasaškega kluba Ljutomer.

Osrednja dirka je bila peta preizkušnja dneva, Velika nagrada Občine Križevci in spominska dirka Franca Zorka, kjer je nastopilo osem povabljenih konj, slavil pa je letošnji zmagovalec slovenskega kasaškega derbija Luther King z Jožetom Sagajem ml. Drugi je bil Florko (Darko Sodec), tretji pa Tars Stars (Janko Sagaj).

Za KK Ljutomer so v preostalih dirkah zmage dosegli še Iskra KP (Dušan Zorko), Delux MS (Mitja Slavič) in Rožle (Branko Seršen). Ostali dve zmagi sta dosegla Montevideo (Janez Hrovat, KK Stožice Ljubljana) in Lady Ga Ga (Franc Lovrenčič, KK Slovenske Gorice Lenart).

V spodnjem videu si lahko ogledate celotno spominsko dirko, vse podrobne rezultate pa lahko vidite tukaj.


Več v Šport