Kristina Vučko v Bivalni enoti Stročja vas praznovala častitljivi 101. rojstni dan

Praznovala je v krogu svojcev, zaposlenih in vodstva doma

Prlekija-on.net, četrtek, 15. september 2016 ob 18:58
101. rojstni dan Kristine Vučko

101. rojstni dan Kristine Vučko

Včeraj je bilo v Bivalni enoti Stročja vas zelo veselo. V krogu svojcev, zaposlenih in vodstva doma je praznovala naša draga stanovalka, ga. Kristina Vučko in to kar častitljivi 101. rojstni dan.

Ga. Kristina se je rodila davnega leta 1915 v revni in številčni družini. Že od malih nog je bila marljiva, delavna, natančna, skromna, dobrosrčna in pozitivna. Njena pridnost se vidi tudi po tem, da vse do upokojitve na delovnem mestu ni manjkala.

Pred prihodom v dom je živela v skupnem gospodinjstvu s sestro, svakom in nečakoma. V prostem času je rada skrbela za sadovnjak, vrt in za okolico hiše. Rada je dosti brala, njen hobi pa je bil tudi pletenje.

Ga. Kristina je večkrat rada rekla, da bi rada zadnji del svojega življenja preživela nekje, kjer bi bilo zanjo v celoti poskrbljeno. In tako tudi je. V ljutomerski dom starejših občanov se je preselila takoj po odprtju, sedaj pa je že dobri dve leti stanovalka v Bivalni enoti Stročja vas. Tukaj ima lepo urejeno svojo sobico, še vedno rada bere (in to brez očal), poje - predvsem pesem »Dere sem jaz mali bija«. Pomaga nam tudi pri lažjih gospodinjskih opravilih. Predvsem jo moramo pohvaliti, kako natančno zlaga perilo ali serviete. Njen recept za dolgo življenje je skromnost, rada tudi pove, da je v mladosti veliko kolesarila.

Spoštovana ga. Kristina, vsi zaposleni ter sostanovalci vam ob vašem prazniku želimo vse dobro, predvsem zdravja ter dobrega počutja med nami. Radi vas imamo. Bog vas živi, še na mnoga leta.

Tim bivalne enote


Več v Družabno